Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pärmäkoski on jännittänyt välipäivinä muun "perheen" suorituksia, Kyllönen arvelee palautuneensa hyvin yhdistelmäkilpailusta

Krista Pärmäkoskella on uraltaan mittavasti kokemusta arvokisoista ja myös mitalimenestyksestä. Hän tekee kisoissa työnsä äärimmäisellä tarkkuudella, mutta osaa myös rentoutua kilpailusuoritusten välissä.

Pekingin kisoissa Pärmäkoski on seurannut lepopäivinään joukkuetovereiden suorituksia.

– Tässä on hiihdetty, hypätty, ammuttu, tehty kaikenlaisia voltteja ja niitä on pitänyt jännittää, Pärmäkoski kertoi rentoutumiskeinostaan.

– Keskityn harjoituksiin ja kisoihin täysillä, mutta olympiaperheen muiden jäsenten suorituksista saa rentoa fiilistä. Niiden avulla täällä voi arkipäiväistää elämäänsä.

Pärmäkoski kehuu joukkueen tunnelmaa Zhangjiakoun kisakylässä.

– Meillä on hyvä fiilis, ja jokainen saa olla sellainen kuin on, Pärmäkoski korosti.

Hiihtojoukkueen sisällä tunnelma on noussut Iivo Niskasen mitalin lisäksi myös muiden onnistumisista. Joukkueelle on sattunut epäonnekkaita sauvarikkoja ja kaatumisia, mutta kukaan ei ole varsinaisesti epäonnistunut.

– Joukkue on ollut koko kauden hyvässä kunnossa. Meillä oli sen ansiosta hyvä fiilis jo valmistautumisleirillä, eivätkä paineet jää tässä tilanteessa yhden urheilijan harteille, Pärmäkoski jatkoi.

Muiden tukena

Joukkuehengestä voi saada lohtua myös epäonnen hetkellä. Sprinttikilpailussa Jasmi Joensuu ja Lauri Vuorinen kokivat musertavan pettymyksen, kun molempien kilpailut menivät pilalle sauvarikkojen takia.

– Niissä tilanteissa voi olla toisen tukena, kun tietää kokemuksesta, kuinka pahalta se tuntuu. Mutta eipä siinä paljon voi tehdä, kun tilannetta ei voi muuttaa. Voi vain olla tarvittaessa tukena, Pärmäkoski kertoi.

– Itse tosin näin sprinttihiihtäjiä vasta kilpailun jälkeisenä päivänä, koska he tulivat majoitukseen niin myöhään kisan jälkeen.

Pärmäkoski ymmärsi tarkasti, mikä tilanteessa on rankinta.

– Kuten Jasmin kanssa puhuttiin, tilanne olisi eri, jos jää hiihtämällä vaikka viimeiseksi. Pahinta on se, kun urheilija ei saa edes tilaisuutta yrittää, Pärmäkoski totesi.

Matintalo ja Kyllönen odottavat tasapainoista kymppiä

Johanna Matintalo ja Anne Kyllönen lähtevät parantelemaan yhdistelmäkilpailun sijoituksiaan päämatkallaan, perinteisen hiihtotavan kympillä. Molemmat tykkäävät kilpailumuodosta, kun matkaan sännätään väliaikalähdöllä.

Yhdistelmäkilpailussa molemmat kaatuivat perinteisen osuudella. Matintalo kamppaili sen jälkeen sijalle 12 ja ruuhkaan jumiutunut Kyllönen sijalle 22.

– Skiathlonista jäi pikkuisen kaksijakoiset fiilikset. Hiihto tuntui hyvältä, mutten ehkä saanut pienen kaatumisen takia ulosmitattua tasoani pertsan osuudella, Matintalo kertoi.

– Kympin väliaikalähdössä on kiva, kun saa hiihtää omaa vauhtia ja näkee, mihin se riittää oikeasti.

Matintalo uskoo, että vauhdinjako ratkaisee paljon torstain kilpailussa.

– Veikkaan, että kilpailussa nähdään hyviä ja huonoja vauhdinjakoja, Matintalo ennakoi.

– Täällä hiihdetään korkealla, raskailla laduilla ja hitaalla kelillä, joten matkaan pitää lähteä maltilla. Siinä helposti häviää enemmän kuin voittaa, jos lähtee kovaa.

Matikaisella on reitti mielessään ja ajatus, miten viiden kilometrin lenkki pitää kiertää.

– Ensimmäinen kierros pitää ottaa kovaa mutta tarkasti. Toisella kierroksella saa hiihtää oikeasti kovaa, Matintalo selvitti.

Kyllönen mietti vielä taktiikkaansa

Kyllönen arvioi kokemuksellaan, että taktiikka määräytyy paljolti lähtöpaikan perusteella.

– Itselle käy mikä lähtöpaikka tahansa. Voin lähteä vaikka ensimmäisenä tai viimeisenä, mutta taktiikan suunnittelen lähtöpaikan mukaan, Kyllönen kertoi.

Kahden kierroksen kilpailussa jokainen pyrkii hyödyntämään peesiapua, jos sellainen järjestyy lähtöpaikan perusteella.

– Väliaikalähdössä pääsee hiihtämään omalla vaihdinjaolla ja omalla tuntemuksella. Odotan silti, että kilpailussa muodostuu letkoja, joita on mahdollisuus hyödyntää, Kyllönen laski.

– Mielenkiinnolla odotan minulle tärkeintä kilpailua.

Kyllönen arveli palautuneensa hyvin yhdistelmäkilpailusta.

– Treenailin muutaman päivän, vietin vapaapäivän, ja päivää ennen kymppiä herätellään taas kroppaa kilpailuun, Kyllönen tiivisti välipäivien ohjelmansa.