Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

EM-kesään valmistautuva Helmarit haastaa maailman kärkimaat Ranskassa – "Loistava mahdollisuus"

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue aloittaa EM-kisavuotensa seuraavina viikkoina lähes kovimmassa mahdollisimmassa seurassa, Ranskassa järjestettävässä neljän maan Tournoi de France -turnauksessa. Helmarit haastaa turnauksessa maailmanrankingissa neljäntenä olevana Ranskan, viidentenä olevan hallitsevan Euroopan mestarin Hollannin ja seitsemäntenä majailevan Brasilian.

Kovat ottelut ovat tilauksessa, sillä EM-kisojen alkulohkossa Suomen vastustajat ovat lähes samaa luokkaa. Helmarit pyrkii kesän EM-otteluissa horjuttamaan Saksaa, Espanjaa ja Tanskaa.

– Tämä on loistava mahdollisuus tehdä pientä kenraaliharjoitusta EM-kisojen todella vaikeaan lohkoon. Se on "kuolemanlohko". Tämä turnaus ei tietenkään ole mikään täysi kopio, koska aiomme hyökätä tässä turnauksessa vähän eri tavalla kuin kesällä ja antaa useille pelaajille peliaikaa kovia vastustajia vastaan, Suomen päävalmentaja Anna Signeul sanoi tiistaina etätiedotustilaisuudessa.

– Odotamme tältä turnaukselta paljon. Emme vain hyviä otteluja, vaan myös sitä, että voimme keskittyä niihin asioihin, joita haluamme parantaa kesäksi, Signeul jatkoi ja viittasi muun muassa erikoistilanteisiin ja henkiseen valmennukseen.

Pelaajasiirrot miellyttivät

Signeul nimesi Ranskan-turnaukseen tiistaina 22 pelaajaa. Joukkuetta täydennetään vielä kolmella pelaajalla.

Helmareilla ei ole merkittäviä poissaoloja, mutta maalivahti Anna Tamminen joutui turnauksesta sivuun käsivamman takia. Tammisen paikan joukkueessa otti AIK:n Milla-Maj Majasaari.

Suomen runkopelaajien urat ovat kulkeneet jälleen eteenpäin. Viime aikojen merkittävin pelaajasiirto nähtiin tammikuussa, kun keskikentän tähti Eveliina Summanen siirtyi Ruotsista Englannin Superliigan Tottenhamiin.

– Eveliinalla oli paljon hyviä tarjouksia, tämä ei ollut ainoa. Tottenhamissa on todella ammattimaiset olosuhteet, ja joukkueen pelitapa, prässipeli ja aggressiivisuus, sopii hyvin Eveliinalle, Signeul iloitsi.

Suomi kohtaa Le Havressa Ranskan 16. helmikuuta, Hollannin 19. helmikuuta ja Caenissa Brasilian 22. helmikuuta. MM-karsintoja Helmarit jatkaa keväällä ennen EM-kisoja.