Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

FC Lahden naisten joukkue aloittaa toimintansa kilpatasolla – taustatukena paikallisten seurojen vahva yhteistyö, myös LAB-ammattikorkeakoulu mukana

FC Lahden naisten edustusjoukkue debytoi Naisten Kakkosessa tänä vuonna. Lahtelaisseurojen tavoitteena on nostaa joukkue pääsarjatasolle jo lähitulevaisuudessa.

Lahtelaiset jalkapalloseurat FC Lahti, FC Kuusysi ja FC Reipas syventävät yhteistyötään tyttöjen ja naisten harrastus- ja kilpailutoiminnassa.

Tänä vuonna FC Lahti on mukana uutena joukkueena Naisten Kakkosessa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun FC Lahden nimellä pelaava naisten edustusjoukkue nähdään kilpatasolla.

Paikallisten jalkapalloseurojen yhteistyö ulottuu syvemmälle kuin vain edustusjoukkueeseen. Tavoitteena on vahvistaa tyttöjen kilpapolkua. Tiedotteen mukaan tuore yhteistyösuunnitelma tähtää siihen, että Lahdessa pelattaisiin naisten pääsarjajalkapalloa "mahdollisimman pian". Välitavoitteena on saavuttaa paikka Naisten Ykkösestä vuodeksi 2023.

– Akatemiatoiminnan osalta kaudella 2023 on valmius perustaa poikapuolelta hyväksi havaitut FC Lahti -yhteistyöjoukkueet vahvistamaan pelaajapolkua matkalla kohti edustusjoukkuetta sekä kansallista huippua. Naisten ja tyttöjen pelaajakehityspuolen vahvistaminen tukee myös Suomen Palloliiton strategiaa, todetaan FC Lahden, FC Kuusysin ja FC Reippaan yhteistiedotteessa.

Pelaajapolun vahvistamiseen liittyy yhteistyö LAB-ammattikorkeakoulun kanssa. Tiedote kertoo, että yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa kyse on pilottihankkeesta, jossa FC Lahden naispelaajille räätälöidään huipulla pelaamisen mahdollistava opintokokonaisuus. Jos FC Lahden naispelaaja saa opiskelupaikan LABista, hän pääsee mukaan jalkapallopolulle. Tukitoimintoja urheilijoille tarjoaa myös Päijät-Hämeen Urheiluakatemia.

"Pystymme tarjoamaan pelaajille laadukkaampaa toimintaa omassa tasoryhmässään" – Päijät-Hämeen tyttökoriksessa yhdistettiin vuosien 2003–2005 ikäluokat

"Tarkoitus on maksimoida ottelijoiden potentiaali" – lahtelainen Aleksi Toivonen ja kumppanit perustivat vapaaottelijoiden täyden palvelun ammattilaistallin

Lahden Karate aloittaa yhteistyöprojektin muiden Kamppailuareenaa käyttävien seurojen kanssa