Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Teinisensaatio Valijeva kesti historian tekemisen taakan ja onnistui ensimmäisenä naisena neloishypyssä olympiajäällä

Taitoluistelun teinisensaatio Kamila Valijeva teki maanantaina lajinsa historiaa, sillä hän hyppäsi ensimmäisenä naisluistelijana onnistuneen neloishypyn olympiajäällä. Valijeva ei tyytynyt Pekingissä yhteen neloishyppyyn, vaan teki niitä saman tien kaksi. Kolmas jäi kuitenkin vajaaksi.

– Minulla oli vastuun taakka tästä historian tekemisestä, mutta selvisin siitä voittajana, 15-vuotias Valijeva kommentoi.

Hän on muiden venäläisten kärkinimien tapaan hypännyt neloishyppyjä kisoissa aiemminkin, mutta olympiajäällä sellainen onnistui ensi kertaa.

Valijeva johdatti venäläisluistelijat kultaan joukkuekilpailussa, jossa Yhdysvallat oli toinen ja Japani kolmas. Naisluistelijoiden vertailussa hän oli suvereeni, sillä toiseksi sijoittunut Japanin Kaori Sakamoto jäi 30 pistettä.

– Sanoin jo 3-vuotiaana äidilleni, että haluan olla olympiavoittaja. Nyt olen saavuttanut sen, Valijeva sanoi.

Yksilökilpailussa Valijeva pääsee jatkamaan unelmaansa. Lyhytohjelma luistellaan ensi viikon tiistaina ja vapaaohjelma torstaina 17. helmikuuta.