Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Jukka Jalonen pääsi vihdoin olympiakylään, mutta hänellä ei ollut uutta kerrottavaa Marko Anttilasta

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajalla Jukka Jalosella ei ollut maanantaina uutta kerrottavaa positiivisen koronatestituloksen Kiinassa saaneen ja eristyshotelliin joutuneen hyökkääjä Marko Anttilan tilanteesta. Jaloselta kysyttiin asiasta olympiajoukkueen mediatilaisuudessa, joka järjestettiin etäyhteyksin.

Oireeton Anttila antoi tammikuussa seulontatestissä positiivisen tuloksen, mutta toipui Vierumäen-olympialeiriin mennessä. Hän läpäisi testit Suomessa, mutta Kiinassa hän antoi positiivisen testituloksen. Hänen PCR-testien CT-arvot ovat sahanneet ylös ja alas, eivätkä eristyshotellin ovet ole auenneet.

Suomen olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen kertoi sunnuntaina, ettei Anttilan eristyksessä pitämiselle ole lääketieteellistä perustetta.

"Mörkö" Anttila nousi kansansuosikiksi 2019, kun hän johdatti Suomen maailmanmestariksi, ja hän on kuulunut pitkään Jalosen luottopelaajiin.

Jalonen oli sunnuntaina hyvin närkästynyt Anttilan kohtelusta, eikä kaikki muutenkaan ole mennyt nappiin Pekingissä. Maanantaina asiat olivat edes vähän paremmin.

– Pääsin tänään olympiakylään, joten alkaa tuntua olympialaisilta. Asuimme hotellissa vähän aikaa, Jalonen kertoi.

Aiemmin maanantaina Kanadan ja Venäjän naiset pelasivat jääkiekkoa maskit päässä. STT kysyi Jaloselta, onko Leijonat keskustellut maskit päässä pelaamisesta.

– Ei ole keskusteltu, päävalmentaja vastasi.

Päitä putoaa jo neljännessä pelissä

Miesten jääkiekkoturnaus käynnistyy keskiviikkona, mutta Suomi aloittaa urakkansa vasta torstaina ja kohtaa Slovakian. Alkusarjassa ovat vastassa myös Latvia ja Ruotsi.

– Pitää olla valmiina ensimmäisestä pelistä alkaen. Tavoitteena on voittaa lohko. Matkaan tulee mutkia, jos joutuu pelaamaan neljännesvälierän. MM-kilpailuissa iso peli on ollut kahdeksas peli, mutta täällä alkaa päitä pudota neljännessä pelissä, Jalonen vertasi eri turnauksia.

– Kaikki ovat kovia joukkueita. Ruotsia vastaan olemme pelanneet EHT:llakin, mutta Latviaa ja Slovakiaa olemme kohdanneet MM-kilpailuissa. Ilmaiseksi ei saa mitään.