Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Eder ihmetteli hiihtoaan: "Puoleenväliin asti meni hyvin, mutta sitten sammuivat valot"

Saksalainen Denise Herrmann saavutti ampumahiihtouransa ensimmäisen suurvoiton, kun hän vei nimiinsä Pekingin olympialaisten naisten normaalimatkan Zhangjiakoussa. Herrmann, 33, on mitaliurheilija jo toisessa olympialajissa, sillä vuonna 2014 hän hiihti maastohiihdon viestipronssia Sotshissa.

Tänään Herrmann selvitti 15 kilometrin hiihdon ja neljä ampumapaikkaa 9,4 sekuntia nopeammin kuin Ranskan Anais Chevalier-Bouchet. Kolmas oli Norjan Marte Olsbu Röiseland.

Herrmann ampui yhden ohilaukauksen, Chevalier-Bouchet samoin yhden ja Röiseland kaksi. Norjalainen jäi voittajasta 15,3 sekuntia.

Suomalaisilla oli vaisu päivä, sillä Mari Eder oli kolmella ohilaukauksella 32:s ja Nastassia Kinnunen neljällä sakolla lopputuloksissa 51:s. Eder jäi kärjestä runsaat neljä minuuttia, Kinnunen yli kuusi minuuttia.

Eder ihmetteli, miksi hänen hiihtonsa muuttui vaikeaksi kisan loppupuolella.

– Puoleenväliin asti meni hyvin, mutta sitten sammuivat valot, Eder kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Hänellä oli ampumapenkalla myös vaikeuksia, sillä hän joutui toisella makuupaikalla syöttämään käsin yhden patruunan.

Valkovenäläislähtöinen Kinnunen kilpaili ensi kertaa olympialaisissa Suomen väreissä ja oli siitä onnellinen. Viime vuonna hän debytoi MM-kisoissa Sloveniassa Suomen väreissä. Avauskisa jätti kuitenkin toivottavaa.

– Ei ollut paras ammunta, Kinnunen totesi Ylelle.

Suvi Minkkinen jäi kisasta pois lievän sairastumisen takia. Ampumahiihdot jatkuvat huomenna miesten normaalimatkalla.