Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kärävä pääsi freestylen big air -finaaliin Pekingissä: "Ajatus olympiafinaalista kuulostaa aika hullulle"

Anni Kärävä pääsee tiistaina tavoittelemaan hyviä sijoituksia freestylen naisten big air -hyppyjen olympiafinaalissa. Kärävä sijoittui maanantaina Pekingin Shougang-hyppyrissä hypätyssä karsintakilpailussa 12:nneksi. Hän oli viimeinen jatkoon päässyt, sillä finaaliin eteni 12 parasta.

– Ajatus olympiafinaalista kuulostaa aika hullulle, Kärävä sanoi Suomen olympiajoukkueen Twitterissä .

Kärävä sai karsinnan kahdesta parhaasta hypystään yhteispisteet 144,50. Paras oli 82,50 pistettä tuottanut avaushyppy. Toinen hyppy toi 52,50 pistettä ja kolmas 62 pistettä.

– Tuntuu sikahyvälle. Kiva, että sain tehtyä sen, mitä olin suunnitellut, Kärävä sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän pysyi pystyssä kaikki hyppynsä.

– Aina toivoo, että voi parantaa. Harjoituksiin nähden karsinta oli sillä tasolla kuin itse olen ollut. Minulla oli harjoituksissa vauhtien kanssa hakemista, Kärävä kertoi.

Hän kilpailee ensimmäisissä olympialaisissaan. Neljä vuotta sitten Kärävä valittiin jo Pyeongchangin joukkueeseen, mutta hän ei pystynyt osallistumaan Etelä-Korean kisoihin loukattuaan polvensa ennen kisoja.

Big airissa naisten karsinnan ykkönen oli Kanadan Megan Oldham 171,25 pisteellä. Finaaliin pääsi myös yksi kisojen seuratuimmista urheilijoista, kiinalais-amerikkalainen Eileen Gu, joka oli karsinnan viides.

Peltola iloitsi onnistumisesta

Olympiadebytantti Simo Peltola päätti freestylen olympialaisten big air -karsinnan huimaan hyppyyn, mutta finaalipaikka keskiviikolta jäi haaveeksi. Peltola oli 29:s karsinnan 31 miehen joukossa. Sijoitus oli vaisu, mutta viimeisen hypyn onnistuminen sai hymyn nuorukaisen kasvoille Pekingin Shougang-hyppyrin maalialueella.

– Toi vika piristi mieltä ihan sairaasti. Jäi tosi hyvä fiilis, Peltola sanoi Suomen olympiajoukkueen Twitterissä .

Peltola tuli kolmannen hyppynsä alas yhdelle sukselle. Peltola sai katsomosta kannustusta muun muassa Leijonilta, sillä Suomen jääkiekkomiehiä oli katsomossa viettämässä vapaapäivää.

Peltolan kolmas hyppy toi 72 pistettä, mutta avauskierroksella pisteet jäivät 49,75:een ja toisella kierroksella 41,75:een.

Karsinnan ykkönen oli Norjan Birk Ruud yhteispistein 187,75.

21-vuotiaat Peltola ja Kärävä kilpailevat Pekingin talvikisoissa myös freestylen slopestylessä, joka lasketaan Zhangjiakoussa viikon kuluttua.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 13.07: Kärävän yhteispisteisiin laskettiin kaksi parasta hyppyä, ei kaikkia kolmea.