Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ranskalaismedia: Peng Shuai lopettaa uransa – kieltää jälleen syyttäneensä ketään seksuaaliseen tekoon pakottamisesta

Kiinalainen tennistähti Peng Shuai on kertonut ranskalaislehti L'Equipen haastattelussa , ettei ole syyttänyt ketään seksuaaliseen tekoon pakottamisesta. Aiemmin joulukuussa Peng kertoi vastaavaa myös singaporelaismedia Lianhe Zaobaolle.

L'Equipen haastattelu tehtiin Pekingissä Kiinan olympiakomitean kansliapäällikön läsnä ollessa.

Peng kertoi ranskalaislehden maanantaina julkaistussa haastattelussa myös lopettavansa tennisuransa.

Peng syytti marraskuussa kiinalaisessa Weibo-palvelussa Kiinan entistä varapääministeriä Zhang Gaolia pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Julkaisu poistettiin palvelusta nopeasti, eikä Pengiä nähty sen jälkeen pitkään julkisuudessa.

Peng kertoi haastattelussa poistaneensa syytökset palvelusta, koska hän "halusi tehdä niin".

– Julkaisusta seurasi maailmalla suuri väärinymmärrys, Peng kertoi.

Peng kielsi myös, ettei hän koskaan kadonnut.

– Koska niin monet, kuten ystäväni ja olympiakomitea, ottivat minuun yhteyttä, oli mahdotonta vastata niin moneen viestiin, Peng kertoi.

KOK: Peng päättää itse, kertooko keskustelujemme sisällöstä julkisuuteen

Peng kertoi haastattelussa myös tavanneensa lauantaina Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtajan Thomas Bachin. Bach oli aiemmin kertonut, että KOK tukee selvitystä Pengin seksuaalisesta väkivallasta, jos Peng selvitystä itse haluaa.

KOK:n tiedotteen mukaan Bach, Peng sekä olympiakomitean jäsen Kirsty Coventry tapasivat lauantaina ja keskustelivat Pengin suunnitelmista matkustaa Eurooppaan koronapandemian päättymisen jälkeen.

Tiedotteen mukaan keskustelujen tarkemman sisällön kertominen julkisuuteen on Pengin päätettävissä.

– Hän kysyi, aionko kilpailla vielä ja mitä suunnitelmia minulla on, Peng kertoi tapaamisestaan Bachin kanssa L'Equipen haastattelussa.