Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hector voitti naisten suurpujottelun, Ruotsi sai kolmannen kultamitalinsa Pekingistä – Honkasen ja Pykäläisen olympialaskut menivät pipariksi

Ruotsi saavutti Pekingin olympialaisten kolmannen kultamitalinsa, kun alppihiihtäjä Sara Hector voitti naisten suurpujottelun. Hector johti kisaa jo avauskierroksen jälkeen ja piti kärkipaikkansa toisella kierroksella.

Hopealle Yanqingissa laski Italian Federica Brignone 0,28 sekuntia voittajalle hävinneenä. Kolmas oli Sveitsin Lara Gut-Behrami 0,72 sekunnin päässä kärjestä.

Ruotsalaisten aiemmat kultamitalit ovat miesten kumparelaskusta ja pikaluistelusta. Kumpareet voitti Walter Wallberg, 5 000 metrin luistelun Nils van der Poel.

Myös hallitseva mestari karsiutui toiselta kierrokselta

Suomen olympiaensikertalaiset Riikka Honkanen ja Erika Pykäläinen epäonnistuivat naisten suurpujottelun avauskierroksella. Kierroksen keskivaiheilla laskeneista suomalaisista kumpikin keskeytti.

Yanqingin rine oli armoton myös parille kärkipäähän povatulle urheilijalle, kun neljän vuoden takaista Pyeongchangin olympialaisten lajivoittoaan puolustanut Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin ja Italian Marta Bassino keskeyttivät.

Kilpailun avanneessa kuumassa ryhmässä numerolla seitsemän laskenut Shiffrin ei hallinnut suksiaan ja kadotti laskulinjansa. Hän johtaa maailmancupia ja on suurpujottelun pisteissä kolmantena. Pari numeroa aiemmin laskenut Bassino on suurpujottelucupissa viidentenä, joten kahden osaajan puuttuminen toiselta kierrokselta avasi tilaa muille kärkitaistelussa.

Pykäläinen sai intoa

Suomalaiset suhtautuivat olympiadebyyttiinsä hyvin eri tavalla Ylen tv-haastattelussa. Rinteen alussa radalta ulos ajanut Honkanen oli pettymyksen vakavoittama. Lasku päättyi nopeasti, ja mieli meni maahan.

– Eniten harmitti, että minua jännitti niin paljon, ettei laskemisesta tullut mitään, itkuinen Honkanen sanoi Ylelle.

Pykäläinen kaatui radan yläosassa, jonka hän tiesi etukäteen haastavaksi. Hän tuntui silti nauttivan uudesta askeleesta urallaan.

– Onhan tämä ihan huikeaa. Tänään oli kova lataus, ja lähdin taistelemaan. Nyt olisi ollut tulostakin saatavilla, mutta tämä on urheilua. Ainakin yritin kaikkeni, Pykäläinen kertoi Ylelle.

Alppihiihtokilpailut järjestetään Yanqingissa, jossa nähdään muista lajeista vain kelkkailua. Honkanen ja Pykäläinen kisaavat lisäksi keskiviikkona pujottelussa kolmannen suomalaisen Rosa Pohjolaisen kanssa.

– Minulla pujottelu ei ole yhtä vahva, mutta vaihdan mindsetin (ajatusmaailman) siihen, että se on yhtä vahva, Pykäläinen korosti.