Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään olympialaisissa neljässä lajissa – "En olisi osannut kuvitella, että pääsisin tänne"

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään Pekingin olympialaisissa tositoimissa freestylessa, suurpujottelussa, ampumahiihdossa ja jääkiekossa.

Anni Kärävä hakee finaalipaikkaa freestylen big airin naisten karsinnoista, jotka pyörähtävät Pekingissä käyntiin Suomen aikaa kello 3.30. Kello 7.30 alkavissa miesten karsinnoissa on mukana Simo Peltola. Kumpikin on olympiadebytantti. Kärävän piti tosin olla mukana jo Pyeongchangin olympialaisissa 2018, mutta hän loukkaantui viimeisissä harjoituksissaan ennen kisamatkaa.

– Hyvä tuntuma on hyppyristä, se on tosi hyvin rakennettu. Ei ole mitään valittamista siitä, Kärävä kehui Pekingin näyttävää big air -hyppyriä.

Peltolan kausi on ollut vaikea, sillä hän sai syksyllä luumustelman polveensa. Ennen olympialaisia häntä alkoi vaivata kantapää, ja oman haasteensa toi koronatartunta.

– En olisi osannut kuvitella, että jotenkin pääsisin tänne, kun kausi ei alkanut kovin hyvin, Peltola myönsi.

Peltolan valintaa auttoivat Elias Syrjän ja Kuura Koiviston ikävät loukkaantumiset. Kärävä ja Peltola kilpailevat Pekingin olympialaisissa myöhemmin vielä slopestylessa.

Myös alppihiihdon suurpujottelussa nähdään kaksi suomalaista olympiaensikertalaista, kun Riikka Honkanen ja Erika Pykäläinen hakevat hyviä sijoituksia. Suurpujottelun avauskierros alkaa kello 3.30 ja kakkoskierros kello 8.30. Alppihiihtokilpailut järjestetään Yanqingissa, jossa nähdään muista lajeista vain kelkkailua.

– Lasku on lähtenyt taas kulkemaan tosi hyvälle mallille, joten fiilis kisaan on hyvä, Pykäläinen sanoi.

Honkanen ja Pykäläinen kisaavat lisäksi pujottelussa, jossa suomalaisista nähdään myös Rosa Pohjolainen.

Ampumahiihtäjänaiset vauhdissa, Naisleijonat yrittää pestä kasvonsa

Ampumahiihdossa nähdään tänään ensimmäinen henkilökohtainen matka, kun naiset taistelevat mitaleista 15 kilometrin normaalikilpailussa. Suomalaisista kilpailussa ovat Mari Eder, Nastassia Kinnunen ja Suvi Minkkinen. Eder ja Kinnunen olivat lauantaina mukana sekaviestissä, jossa Suomi sijoittui 11:nneksi.

– Tällä kaudella hiihtämiseni on ollut kohtalaisen tasaista, ja hyvä tai huono tulos on määrittynyt penkalla. Ahneesti lähden tauluja kaatamaan ja napsimaan sitä kautta hyviä suorituksia sekä sijoituksia, kokenut Eder sanoi ennen olympiaurakkaansa.

Naisten normaalikilpailu alkaa Zhangjiakoussa Suomen aikaa kello 11.

Suomalaisten kisapäivän päättää Naisleijonien ottelu Sveitsiä vastaan. Naisleijonat hävisi ensin Yhdysvalloille 2–5 ja sitten Kanadalle murskalukemin 1–11. Alkulohkon ottelu Sveitsiä vastaan alkaa Pekingissä kello 15.10.