Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Naisleijonat yrittää saada pään pinnalle

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue joutui Pekingin olympiaturnauksessa heti syvään päähän eikä pysynyt pinnalla. Yhdysvallat kasteli Suomen torstaina maalein 5–2, ja Kanada painoi lauantaina pään pinnan alle 11–1.

Maanantain Sveitsi-ottelu tarjoaa mahdollisuuden pinnalle palaamiseen.

– Pitää unohtaa Kanada-peli. Tiedämme kuinka hyviä osaamme olla, mutta tiedämme myös sen, miten hyvä Sveitsi osaa olla. Meidän on pakko pelata niin, miten olemme tottuneet pelaamaan. Pitää olla liikkeellä hyvällä jalalla ja keskittyä, hyökkääjä Viivi Vainikka katseli tulevaan.

Naisleijonat on ollut viime vuodet Euroopan ykkösmaa ja haastanut hetkittäin erinomaisesti pohjoisamerikkalaiset, mutta tällä kaudella välimatka Kanadaan ja Yhdysvaltoihin on kasvanut.

Elokuun MM-kilpailuissa Suomi oli kolmas pohjoisamerikkalaisten perässä, mutta puolivälierässä Tshekki (1–0) ja pronssiottelussa Sveitsi (3–1) tarjosivat hyvän vastuksen, vaikkeivät Naisleijonien pronssijunaa onnistuneet pysäyttämään. Alkusarjassa Suomi murjoi Sveitsin 6–0.

Olympiadebyytti takana

Neljäs alkusarjavastustaja Venäjä on tiistaina varmasti MM-kilpailuissa nähtyä kovempikuntoinen, joten Suomen ryhtiliike on pakollinen kahden ensimmäisen pelin jälkeen. Turnausformaatti viimeistään heittää pelastusrenkaan, koska A-lohkosta kaikki pääsevät pudotuspeleihin.

Sveitsillä, Venäjällä ja mahdollisella pudotuspelivastustajalla Tshekillä riittää osaamista maalintekoon, jos Suomi sählää.

– Pelaajat täytyy pitää kiinni, eikä heitä saa päästää noin helposti maalintekopaikoille, Vainikka painotti.

Vainikka oli murskatappiosta huolimatta juttutuulella, mutta siihen oli syynsä. Hän ei päässyt matkustamaan Pekingiin joukkueen kanssa koronavirustartunnan takia vaan viikkoa myöhemmin.

Avausottelu jäi väliin, joten hän puhkui kakkosketjussa pelihaluja ja väläytteli hetkittäin. Kunto ei ole paras mahdollinen.

– Tämä oli ensimmäinen peli sen jälkeen, kun olin kipeänä. Huomasin, että kroppaa pitää palautella vielä pari päivää aikaerosta. Mutta tuntui ihan hyvältä, ja oli kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa.