Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Pohjoisamerikkalaiset ovat tarjonneet painajaisiltoja Suomen eri maalivahdeille

Naisleijonien vaikea alku Pekingin olympialaisissa on saanut jotkut haikailemaan valintasopassa muiden maalivahtien seassa kiehuneen Noora Rädyn perään. Kohina kiihtyi jälleen lauantaina, jolloin Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue hävisi Kanadalle 1–11.

Aina ei ole ollut auvoista Rädynkään kanssa. Yksi huonoista otteluista osui 2019 MM-kotikisojen alkusarjaan, jolloin Kanada höykytti Suomea 6–1. Räty poistui kaukalosta toisen erän loppupuolella 0–3-tilanteessa ja perusteli kaukalon jättämistä varotoimenpiteenä. Ottelun lopun pelasi Eveliina Mäkinen, tuolloin vielä sukunimeltään Suonpää.

Turnaus jatkui tuon jälkeen mallikkaasti. Räty oli yksi tärkeimmistä pelaajista, kun Suomi eteni ensimmäisen kerran MM-loppuotteluun.

MM-kilpailuissa kolme vuotta aiemmin 2016 Kanada oli myös vahvempi 6–1. Tuolloin Meeri Räisänen pelasi 40 minuuttia ja vaihtui sitten arvokisatunnelmaa ensimmäistä kertaa aistineeseen Anni Keisalaan.

Lauantaina vaihto Räisäsestä Keisalaan tapahtui uudestaan, kun Kanada nöyryytti Suomea Pekingissä ja aiheutti Pasi Mustosen ja Juuso Toivolan joukkueelle kaksikon valmennusjakson (2014–22) pahimman arvokisatappion. Mustonen lähti turnauksesta perhesyiden takia, mutta joukkue on ennen kaikkea hänen ja ennenaikaisesti päävalmentajaksi nousseen Toivolan. Toki myös muu valmennustiimi on ollut mukana pitkään.

Kanadan vaarallisuus oli tiedossa. Marraskuussa nikkarit hallitsivat Suomessa pelattuja maaotteluja. Räisänen torjui Helsingissä 2–4-tappiossa, mutta Mäkinen keräili kiekkoja pari päivää myöhemmin 0–8-lukemiin päättyneessä ottelussa Turussa. Toinen ottelu Turussa päättyi Kanadalle 5–1, kun Keisala sai torjuntavuoron.

Yhdysvalloille Suomi on vuosina 2015–22 hävinnyt arvokilpailuissa muun muassa 0–5 Pyeongchangin olympialaisissa. Maalilla torjui Räty, joten laadukkaat pohjoisamerikkalaisvastustajat ovat keksineet kyllä keinot kaikkien Suomen kärkipään maalivahtien ohittamiseen.