Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ampumahiihdon suomalaistoivo Tero Seppälä haluaa kisamatkojen voittavan kotimatkan – "Ei ole ainakaan vielä tämä Kiina tuntunut suosikkimaalta"

Tällä kaudella maailmancupissa vahvoja otteita esittäneellä Tero Seppälällä on selvä tavoite Pekingin olympialaisten ampumahiihtourakkaansa.

– Olla mahdollisimman vähän aikaa kylmässä ilmassa, Seppälä heitti ampumahiihtojoukkueen perjantain etäinfossa Kiinassa.

Selvä se, sillä nopeus on valttia ampumahiihtokisoissa – ja tarkka ammunta. Seppälä on sijoittunut tällä kaudella maailmancupissa parhaimmillaan kahdesti viidenneksi.

– Ei ole ainakaan vielä tämä Kiina tuntunut suosikkimaalta, niin yritetään saada sellaisia suorituksia, että jokin kisa olisi paras matka kotimatkan sijaan, Seppälä räväytti.

Seppälä kantaa ison osan suomalaisampumahiihtäjien menestysodotuksista. Seppälä sanoo menneensä etenkin ammunnassaan eteenpäin neljä vuotta sitten pidetyistä Pyeongchangin olympialaisista, joissa hän sijoittui henkilökohtaisilla matkoilla parhaimmillaan 20:nneksi.

– Siellä onnistuin ammunnassa hyvin ja sitä kautta sain hyviä sijoituksia. Ne tulivat ammunnallisesti ehkä osittain tuurin kautta. Nyt perustasoni on parantunut, joten mahdollisuudet saada jälleen hyviä ammuntoja ovat paremmat, Seppälä pohti.

Urakka alkaa sekaviestillä

Seppälä aloittaa urakkansa Pekingin olympialaisissa lauantaina sekaviestissä, jossa hänen on määrä olla Suomen kolmannella osuudella. Avausosuudelle on nimetty Suvi Minkkinen, toiselle osuudelle Mari Eder ja ankkuriksi Olli Hiidensalo.

Zhangjiakoussa kilpaillaan korkeassa ilmanalassa, kylmässä ja luultavasti tuulisessa säässä. Miesten ensimmäinen henkilökohtainen matka on 20 kilometrin normaalikisa ensi tiistaina. Naisten ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu on 15 kilometrin normaalimatka maanantaina.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin. Olemme saaneet viettää täällä useamman päivän, mikä on erittäin tärkeää. Kylmään ja tuuliseen olosuhteeseen tarvitaan muutaman päivän valmistautuminen ja totutteleminen. Toki täytyy muistaa, että Pohjolasta tullaan ja aina selvitään, kun pannaan löylyä kiukaalle, päävalmentaja Jonne Kähkönen sanataiteili.

Jänkä odottaa yhä Suomessa

Suomalaisampumahiihtäjistä Erika Jänkä odottaa edelleen lupaa matkustaa Pekingiin. Jänkä antoi positiivisen koronanäytteen tammikuussa Italian Anterselvassa. Hän on jo päässyt karanteenista ja on tällä hetkellä Suomessa.

– Tilanne on hyvä, ei mitään hätää. Toivotaan, että matkalle lähtö on jo lähellä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsen kisoihin, mutta päivä kerrallaan mennään, Jänkä sanoi.

Hänen on määrä lentää Pekingiin 9. helmikuuta. Urheilija voi lähteä Pekingin talvikisoihin positiivisen koronatuloksen jälkeen vasta annettuaan kotimaassaan neljä negatiivista testiä.