Marko Anttila positiivisen koronatestituloksen takia eristykseen Pekingissä

Suomen jääkiekkojoukkueen Marko Anttila on asetettu positiivisen koronatestituloksen myötä eristyshotelliin Pekingin talviolympialaissa. Suomen olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen kertoi asiasta olympiajoukkueen tiedotteessa.

– Marko Anttilalla todettiin koronavirustartunta joukkueen seulontatesteissä 19. tammikuuta 2022. Anttilalla ei ollut koronatautiin viittaavia oireita, eikä niitä seurannan aikana ole kehittynyt. Pcr-testejä on seurattu lähes päivittäin ennen olympiamatkalle lähtöä. Yli kahden viikon jälkeen Anttilan pcr-testi on ollut ajoittain positiivinen, mikä on tyypillinen tilanne koronatartunnan jälkeen, Valtonen kertoi.

– Suomesta lähtiessä koronatesti oli negatiivinen, mutta Kiinaan saavuttaessa jälleen positiivinen. Kiinan viranomaiset asettivat Anttilan eristyshotelliin. Pcr-testiä seurataan päivittäin, ja Anttila vapautuu annettuaan kaksi peräkkäistä negatiivista testiä. Anttila voi hyvin eikä aiheuta tartuntariskiä joukkueelle.

Suomen ensimmäinen ottelu Pekingin olympiakaukalossa on ensi viikon torstaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut