Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pekingissä vietetään talviolympialaisten avajaisia, suomalaisilla välipäivä kisasuorituksista

Pekingin talviolympialaiset alkavat virallisesti tänään. Kisojen avajaisseremoniaa vietetään Pekingin Kansallisstadionilla Suomen aikaa kello 14 alkaen.

Suomen joukkueen lipunkantajana toimii avajaisissa jääkiekkoilija Valtteri Filppula. Filppula on Jorma Valtosen (1984), Timo Blomqvistin (1992) ja Ville Peltosen (2010) jälkeen neljäs jääkiekkoilija, joka on valittu kunniatehtävään.

– Aina olen olympialaisia seurannut ja myös avajaisia katsonut. Hienoa päästä tuollaisten nimien joukkoon, Filppula sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Peking on ensimmäinen kaupunki, joka järjestää olympialaiset kesällä ja talvella. Kiina on valmis näyttämään 14 vuoden takaisten kesäkisojen tavoin mahtinsa maailmalle, mutta etenkin länsimaat ovat kritisoineet kisaisäntää voimakkaasti sen ihmisoikeustilanteen takia.

Alkavat talvikisat ovat poikkeukselliset myös koronapandemian takia. Kiinan olympiakupla on äärimmäisen tiukka, ja urheilijoiden ja muun kisaväen liikkumista on rajoitettu.

Pekingissä kilpaillaan tänään curlingin parikilpailussa, naisten jääkiekossa ja taitoluistelussa, joka alkaa joukkuekilpailulla. Suomalaisurheilijoita ei tämän päivän kilpailutapahtumissa nähdä.

Talviolympialaiset jatkuvat 20. helmikuuta asti.