Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Davidson du Pont ja Nicolas Bazire ravikilpailu Prix d’Ameriquen voittajat

Ranskassa Prix d’Amerique -ravikilpailu huipentui kahden hevosen kovaan voittotaisteluun sunnuntaina Vincennesissä. Davidson du Pont kurotti viime metrillä ykköseksi ohi urhean Galiuksen. 450 000 euron voittopalkinto tuli ajalla 11,3/2700m.

Johtopaikka vaihtui alkumatkalla tiuhaan. Billie de Montfort, Galius, Power ja Davidson du Pont kävivät keulapaikalla, ennen kuin suosikki Etonnant painui kärkeen.

Yoann Lebourgeois teki ratkaisunsa loppukaarteessa. Hän karautti Galius-oriin karkumatkalle, ja taktiikka näytti onnistuvan. Galius johti selvästi, mutta Davidson du Pont aloitti takaa-ajon. Nicolas Bazire sai kannustettua Davidson du Pontin aivan viime hetkillä ohi Galiuksen. Flamme du Goutier nousi kolmanneksi. Anu Intosen hoitama Cokstile sijoittui yhdeksänneksi, ja Veikko Haapakankaan Zacon Gio hylättiin.

– Olen todella ylpeä pojastani. Nyt hän ajoi loistavasti. Davidson oli oikea voittaja tähän kisaan ja todella ansaitsi sen, ohjastaja- ja valmentajamestari Jean-Michel Bazire sanoi heti lähdön jälkeen.

Davidson du Pontilla oli kaksi kakkossijaa Prix d’Ameriquesta. Se sijoittui toiseksi 2020 ja 2021 Face Time Bourbonin takana.

Suomalaistamma Dusktodawn Boogie kilpaili kovatasoisessa 4-vuotislähdössä Prix Ourasissa. Jean-Michel Bazire käänsi valmennettavansa sisäradalta kiriin, ja hetken näytti, että Kenneth Danielsenin Dusktodawn Boogie haastaa keulahevoset. Vauhti oli hurjaa, ja Dusktodawn Boogie pinnisti kuudenneksi. Se juoksi kovan tuloksen 12,8/2700m ja tienasi 6 000 euroa. Eric Raffinin ajama Izoard Vedaquais paineli keulasta voittoon.

Anu Intosen hoitohevosten päivä alkoi upeasti, kun Usain Töll kiri voittoon Prix Jean Rene Gougeon -lähdössä Adrien Lamyn ajamana