Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Talvimalja jälleen Aholan talliin – Maze Runner vastasi valmentajansa odotuksiin väkevällä kirillä

Saarijärvellä talliaan pitävä Kimmo Ahola oli suunnannut Vermon Kavioliiga-raveihin yhden hevosen kanssa. Reissusta muodostui todellinen täsmäisku, kun Maze Runner kiri lauantain päälähdössä ykköseksi.

Viime vuonna valtakunnallisen ohjastajaliigan ylivoimaisesti voittanut Santtu Raitala löysi takarivistä startanneelle ruunalle paikan kolmannesta ulkoa. Kiihdytyksessä johtopaikan nappasi suosikkina kisaan lähtenyt My Sweden.

Keulahevonen ei kuitenkaan ollut suoraan tauolta vielä parhaimmillaan. Toisesta ulkoa kiriin lähtenyt Sahara Peyote siirtyi viimeisessä kaarteessa johtoon, mutta sen vetoavusta nauttinut Maze Runner puristi maalisuoralla ykköseksi, vaikka Sahara Sandstorm kiri niin ikään viime metrit lujaa.

Talvimaljan voitto oli Kimmo Aholalle toinen peräkkäinen. Viime vuonna 10 000 euron arvoisen ykkössijan toi Thai Profit.

– Tosi hyvä suoritus, juoksukin onnistui hyvin. Tiukkaa oli, mutta onneksi riitti lopussa, Ahola summasi Maze Runnerin suorituksen.

– Ennakkoon oli sellainen ajatus, että jos hevonen on tasollaan, sen pitäisi voittaa tämä lähtö.

Teivainen hyvässä ajovireessä

Viime vuonna Vermon ohjastajaliigan voittanut Antti Teivainen oli hyvässä ajovireessä tälläkin kertaa. Ensin nurmijärveläiskuski narutteli kylmäveristen avoimessa tammalähdössä Hulluduunarin ykköseksi hallitun keulasoolon jälkeen. Toistamiseen hän kaarsi voittajakehään Kristian Lellan valmentamalla Way To Golla. Tälläkin kertaa voitto tuli keulapaikalta.

– Tämä hevonen on nopea lähtijä, mutta pääsimme yllättävän aikaisin keulapaikalle. Voitto oli helppo, vaikka maalin lähestyessä ilmaantui uhkaajiakin. Tämä menee paikalta kuin paikalta, siksi Way To Go on niin hyvä hevonen, Teivainen kehui ruunaa, joka ei ole kahdeksassa viime kisassaan jäänyt kertaakaan kahden parhaan ulkopuolelle.

– Hulluduunarikin on kiva hevonen: ravivarma ja nopea. Sekin voitti varmasti.

Kaksoisvoittoa pääsi juhlimaan myös kasvattaja Seppo Vanhakartano. Hänen kasvateistaan ykköseksi ravasivat Jezzet Savoy ja Yolo Savoy.