Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Maalivahti Juha-Matti Savolainen unelmoi futsalin EM-kullasta – "Pitkä ja kivinen tie se varmasti on"

Suomen miesten futsalmaajoukkue ei paljoa kovempaa vastustajaa voisi kohdata maanantaina Amsterdamissa pelattavassa EM-puolivälierässä. Mico Marticin valmentama joukkue haastaa hallitsevan maailmanmestarin ja Euroopan mestarin Portugalin.

Maalivahti Juha-Matti Savolainen vakuuttaa Suomen valmistautuvan otteluun levollisena.

– Ei vastustaja ainakaan helpotu. Olemme kuitenkin pystyneet aikaisemminkin horjuttamaan Portugalia ja varmasti pystymme nytkin. Portugalilla on laadukkaita yksilöitä, jotka tekevät kaikki asiat todella hyvin, Savolainen tiivistää.

Aiemmalla horjuttamisella hän viittaa vuoden 2020 MM-karsintaotteluun, joka päättyi 2–2-tasapeliin.

Alkulohkossaan toiseksi sijoittunut Suomi on edennyt Hollannin EM-turnauksen puolivälieriin pelattuaan Italian kanssa tasan, hävittyään Kazakstanille ja voitettuaan ikimuistoisesti perjantaina Slovenian. Portugali on toistaiseksi jyrännyt voitosta voittoon.

– Slovenia-peli ei paina enää jaloissa. Eilisen (perjantain) illan fiilistelimme ja nautimme, nyt katseet alkavat kääntyä seuraavaan peliin, Savolainen sanoi lauantaina iltapäivällä.

Slovenia-pelissä Savolainen laukoi tyhjään maaliin 2–0-johto-osuman, ja ottelu päättyi lopulta Suomen 2–1-voittoon.

– Tein MM-karsinnoissa Georgiaa vastaan maalin, mutta tämä oli kuitenkin voitto-osuma. Voisi sanoa, että oli tähänastisen urani tärkein maali.

"Aika pienten piirien juttua tämä oli"

Futsalmiesten viime vuosien menestys on nostanut lajia Suomessa aiempaa enemmän valokeilaan.

– Aika pienten piirien juttua tämä aikaisemmin oli, mutta muutaman viime vuoden aikana kiinnostus on selvästi kasvanut, Savolainen vahvistaa.

Suomi on usein ikävä vastustaja, sillä se prässää tehokkaasti, puolustaa tiiviisti ja viimeistelee tehokkaasti. Savolaisen mukaan maajoukkueen menestyksellä on merkitystä koko futsalille Suomessa.

– Suuri yleisö on ehkä taas herännyt pikkaisen enemmän lajiimme, ja toivottavasti sitä pystytään jotenkin hyödyntämään jatkossa.

Suomi ei halua EM-urakkansa päättyvän maanantaina.

– Varmasti jokainen unelmoi EM-kullasta, kun tänne turnaukseen on lähdetty. Pitkä ja kivinen tie se varmasti on, mutta kun jatkoon on päästy, niin miksemme unelmoisi.