Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Prix d'Amerique ravataan sunnuntaina, voittajalle 450 000 euroa

Tammikuun viimeisenä sunnuntaina ravi-ihmisten katseet kohdistuvat Pariisiin ja Vincennesin radalle. Prix d’Amerique käynnistää raviurheilun suurtapahtumat. Kisan ykkönen saa nimensä kunniatauluun, jossa ensimmäinen voittaja on vuodelta 1920.

Face Time Bourbon on voittanut Ameriquen kahtena viime vuotena. Ranskalainen superhevonen oli myös tämän vuoden suuri suosikki, mutta keskiviikkona valmentaja Sebastien Guarato ilmoitti, ettei hevonen voi osallistua sädeluuongelman vuoksi. Poisjäänti teki lähdöstä avoimen, ja voittajasuosikkeja on useita.

Richard Westerinkin valmentama Etonnant kukisti Face Time Bourbonin joulukuussa Prix de Bourbonnaisissa. Etonnant on vahva menijä ja taistelee voitosta. Vasta 5-vuotias Hohneck on suurlupaus, jonka menestykseen uskotaan.

Davidson du Pont on hävinnyt vain Face Time Bourbonille Ameriquessa 2020 ja 2021. Vuoden 2019 kisassa se sijoittui neljänneksi. Kun hirmu on poissa, Nicolas Baziren ajama Davidson du Pont saa mahdollisuuden. Jean-Michel Baziren valmennustalli on vahvasti edustettuna. Feydeau Seven, Rebella Matters ja Veikko Haapakankaan hoitama Zacon Gio tulevat myös sieltä.

Cokstile voi olla kisan musta hevonen

Norjassa syntynyt ja italialaisomistuksessa kilpaileva Cokstile voi olla kisan musta hevonen. Suomalainen Anu Intonen on sen hoitaja.

– Cokstilen valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan. Prix de Bourgognen voiton jälkeen sillä ajettiin vain valmisteleva startti Prix de Belgiquessa, kertoi Intonen, jonka hoitohevoset asuvat Le Mansin kylässä, parin tunnin ajomatkan päässä Vincennesistä.

Suomalaisväriä sunnuntaina nähdään 4-vuotiaiden suurlähdössä. Kenneth Danielsenin Dusktodawn Boogie kilpailee Prix Ourasissa, jossa voittaja saa 135 000 euroa. Jean-Michel Bazire on tamman valmentaja.

Henry M Bollström ajaa Country des Obeaux -ruunaa kansainvälisessä amatööriohjastajien lähdössä, joka juostaan lauantaina.