Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Teemu Virtanen tavoittelee 24 tunnin hiihdon ME:tä Tukholmassa – tasatyöntäen lähes 500 kilometriä

Lahtelainen hiihdon ennätysmies Teemu Virtanen lähtee rikkomaan Guinnessin maailmanennätystä Tukholman stadionilla helmikuun 5–6. päivinä. Hän tasatyöntää stadionin 400 metrin ympyrälenkkiä 24 tuntia putkeen tavoitteenaan hiihtää yli 472 kilometriä.

Tasatyöntöennätyksen metsästys ei ole Virtaselle uutta. Jo vuonna 2010 hän teki maailmanennätyksen, kun hän hiihti yli 433 kilometriä 24 tunnissa. Nykyinen maailmanennätys on 472 kilometriä, joka on Hans Mäenpään hallussa. Onnistuessaan 54-vuotias Virtanen saa ennätyksen takaisin nimiinsä.

– Olen valmistautunut tähän yritykseen jo kahden vuoden ajan. En ole koskaan harjoitellut näin paljon, lähes 900 tuntia vuodessa. Tiedän kuitenkin, että helpolla ennätys ei tule, koska kaiken on oltava kohdallaan. Oma päivän kunto, sääolosuhteet ja huoltotiimin on oltava huippuluokkaa tuona viikonloppuna, Teemu Virtanen sanoo tiedotteessa.

Hän tavoittelee samalla 220 kilometrin hiihtämistä alle 10 tunnissa. Kyseessä on maailman pisimmän massahiihtokilpailun, Red Bull Nordenskiöldsloppetin, kisamatka. Onnistuessaan Virtanen rikkoo nykyisen kilpailuennätysajan kahdella tunnilla.

Ennätys vaatii 1 180 kierrosta 400 metrin ympyräladulla 24 tunnissa. Stadionille ajetaan erillinen latu vain Virtasen käyttöön.

Virtasen ennätysyrityksen on määrä alkaa lauantaina 5. helmikuuta klo 10. Sitä voi seurata suorana Red Bull Nordenskiöldsloppetin verkkosivuilla.

Jouni Makkonen varjoliitää Suomea maailman kartalle – ennätyslento lähti Nastolasta