Roope Hintzin tehoputkelle jatkoa – Aho voittomaalarina, Saros ja Koskinen voittotorjujina

Dallas Starsin hyvä vire NHL-jääkiekkoliigassa jatkui 5–1-vierasvoitolla New Jerseystä, ja vire on päällä myös Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintzillä. Maalin ja maalisyötön kirjannut Hintz on yltänyt tehopisteille viidessä peräkkäispelissä, ja maalin makuun neljättä NHL-kauttaan pelaava 25-vuotias Hintz on päässyt neljässä pelissä peräkkäin.

Tammikuun puolivälissä Tampa Bayta vastaan tehoitta jäänyt Hintz kokosi pisteitä tuota peliä edeltävässä kahdessa ottelussa, joten kahdeksan viime pelin tehot ovat upeat: kuusi maalia ja seitsemän syöttöä.

– Olemme pelanneet oikealla tavalla ja vähän onneakin on ollut mukana, mutta olemme tehneet töitä saadaksemme (maali)paikkoja. Jätkät pelaavat toden teolla, Hintzin kokenut ketjutoveri, New Jerseytä vastaan 2+2 koonnut Joe Pavelski kuvaili NHL:n sivuilla ketjun tehokkuutta.

Starsin suomalaisilla oli pisteiltaa, sillä Jani Hakanpää teki maalin uransa 100. NHL-ottelussa ja Joel Kiviranta ja Miro Heiskanen ottivat syöttöpisteen mieheen.

Hintzin ohella kahden pisteen tiistai-iltaa viettivät myös Carolinan Sebastian Aho ja Floridan Anton Lundell. Ahon illan toinen maali siivitti Hurricanesin 4–3-jatkoaikavoittoon Las Vegasista.

– Hän antoi mahtavan syötön, ja minun oli pakko upottaa se, Aho myhäili NHL:n sivuilla jatkoaikaosumaa kiitellen syötön tarjoillutta Andrei Svetshnikovia.

Hienoa tulokaskautta pelaava Lundell viimeisteli NHL-uransa 10. maalin ja syötti toisen, kun Panthers voitti Winnipeg Jetsin 5–3. Jetsin puolustaja Ville Heinola pelasi kauden avauspelinsä, mutta päälle 10 peliminuutissa kertyi kaksi takaiskumaalia.

Koskinen pelasti supertähden

Suomalaismaalivahdeista Nashvillen Juuse Saros ja Edmontonin Mikko Koskinen kuittasivat voitot. Saros torjui 32 laukausta Predatorsin kaataessa Seattlen 4–2, ja Koskinen pysäytti 25 vetoa Oilersin voittaessa Vancouverin jatkoaikamaalilla 3–2.

Koskinen on ollut viime aikoina helteessä Oilersin rämpiessä tappiosta toiseen. Nyt mies torjui läpiajon Vancouverin johtaessa 2–1, ja jatkoajalla voittomaalin iskenyt Edmontonin supertähti Connor McDavid kuvaili torjuntaa "massiiviseksi".

– Hän pelasti minut (tuolla torjunnalla). Joutuminen 1–3-tappiolle olisi ollut rankkaa. Hän (Koskinen) on saanut paljon rapaa niskaansa, ja haluamme pelata hyvin hänen edessään ja tehdä hänen hommansa helpommaksi. Emme ehkä tehneet sitä tänään, mutta hän teki pari isoa torjuntaa ja tuo oli yksi sellainen, McDavid sanoi NHL:n sivustolla .

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut