Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Useita ihmisiä kuoli tungoksessa jalkapallostadionin ulkopuolella Kamerunissa

Kamerunissa Keski-Afrikassa useita ihmisiä on kuollut jalkapallostadionin ulkopuolella syntyneessä tungoksessa maan pääkaupungissa Yaoundessa. Kansallisen CRTV-televisiokanavan mukaan ainakin kuusi ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kertoo uutistoimisto AFP.

Kamerun isännöi parhaillaan jalkapallon Afrikan mestaruusturnausta. Maanantainen onnettomuus tapahtui ennen Kamerunin ja Komorien neljännesvälieräottelua.

Jalkapallostadionille mahtuu 60 000 katsojaa, mutta paikallisten koronarajoitusten takia se oli tarkoitus täyttää vain 80-prosenttisesti, kertoo yleisradioyhtiö BBC .

Turnauksen järjestämisestä vastaava Afrikan jalkapalloliitto CAF kertoi lausunnossa, että se on tietoinen tapahtuneesta. Liitto kertoi tutkivansa tapahtunutta ja yrittävänsä saada asiasta lisätietoja.

Kamerunin ja Komorien välinen ottelu pelattiin onnettomuudesta huolimatta. Isäntämaa voitti sen maalein 2–1.

AFP:n paikalla olleen toimittajan mukaan pelin päätyttyä stadionin lähettyvillä ei ollut enää merkkiäkään paniikkiin johtaneesta tungoksesta.