Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Savo Volleyn cupvoitto oli koronatestin varassa

Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen oli ennen muuta helpottunut, kun Savo Volley oli lauantaina selviytynyt lentopalloilun Suomen cupin voittajaksi. Savo Volley kukisti cupin loppuottelussa Tampereella Tiikerit 3–0, mutta mestaruus oli veitsenterällä jo päiviä aiemmin.

– Saimme sunnuntaina tiedon yhden pelaajan oireista, ja sen jälkeen jokainen pelaaja sekä johtoryhmän jäsen on tehnyt joka päivä kotitestin. Viimeisen kerran torstaina aamulla ennen lähtöä Tampereelle. Ei olisi päästy tänne, jos torstaina olisi tullut yksikin positiivinen tulos testeissä, Tolvanen huomautti.

Tämän yhden pelaajan eli hakkuri Olli-Pekka "Lelu" Ojansivun tilanne on kapteeni Antti Siltalan mukaan kohtalainen.

– Yhteyksissä on oltu tiiviisti, ja Lelu selvisi kotihoidolla, keuhkoissa kuulemme oli vielä lauantaina tuntunut. Viime sunnuntaina hän tosiaan ilmoitti oireistaan, ja siitä lähtien jokaisella on ollut kotitesti. Kenelläkään muulla ei ole ollut mitään oireita, Siltala sanoi.

Tolvanen välitti kiitokset toimitusjohtaja Timo Perälälle.

– Hän joutui juoksemaan ympäri kaupunkia etsimässä näitä kotitestipakkauksia, niistä on ollut pulaa. Jokainen pelaaja on saanut kaksi rokotusta, niin minäkin. Ei Kuopiossa ole vielä ollut kolmansia edes saatavissa, Tolvanen sanoi.

Lähes normaalia

Siltala sanoi joukkueen pystyneen ennen omikronmuunnoksen tuloa pystyneen elämään lähes normaalia elämää.

– Ei Kuopiossa ollut mitään sulkuja ja elämä oli aika lähellä sitä, mitä se oli vaikka viisi vuotta sitten. Kuopiossa oli hyvin vähän koronatartuntoja ennen tätä uutta aaltoa, Siltala sanoi.

Ojansivun karanteeni päättyi perjantain ja lauantain välisenä yönä, eli hän olisi teoriassa saanut pelata finaalissa.

– En edes harkinnut tällaista. Täytyy olla varovainen. Meitä on muutenkin ohjeistettu, ettei näitä asioita saa yksityiskohtaisesti kommentoida, Tolvanen sanoi.

Savo Volley juhli Tampereella mestaruutta hillitysti, koronarajoitusten ehdoilla.