Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

FC Lahti vahvistuu Albanian ja Latvian maajoukkuepelaajilla

Laitapuolustaja Hysen Memolla ja keskikenttäpelaaja Eduards Emsis liittyvät Kuhnureihin yksivuotisilla sopimuksilla.

FC Lahti on solminut yksivuotiset sopimukset albanialaisen Hysen Memollan ja latvialaisen Eduards Emsisin kanssa. Molemmat kuuluvat kotimaidensa A-maajoukkuerinkiin. Seura tiedotti hankinnoista perjantaina.

Laitapuolustaja Memolla, 29, siirtyy Kuhnureihin unkarilaisesta Diósgyőri VTK:sta. hän on pelannut Suomen kentillä aiemmin Kokkolan Pallo-Veikoissa, jolloin hän teki kahdeksan ottelun visiitillään Veikkausliigassa kolme maalia – yhden niistä FC Lahden verkkoon.

Maajoukkuetasolla Memolla on edustanut Albaniaa kuudessa A-maaottelussa. Viimeksi hänet on nähty maajoukkueessa viime vuonna MM-karsintaottelussa Englantia vastaan.

– Olen laitapuolustaja, joka nousee tukemaan hyökkäyksiä. Se on selkeä vahvuuteni. Unkarissa joukkueellani ja minulla oli vaikeuksia kentällä ja sen ulkopuolella, ja kausi oli minulle hyvin epäonnekas. Pysyin kuitenkin positiivisena ja kaivoin oppia myös siitä, kun asiat eivät mene suunnitellusti, Memolla taustoittaa FC Lahden tiedotteessa.

Päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan FC Lahti oli tarkkaillut Memollaa jo pitkään.

–  Kari Arkivuon lähdön myötä olemme muuttaneet hieman pelisysteemiämme, ja halusimme kokeneen pelaajan. Memollalla on kova halu ja motivaatio kehittyä yhä pelaajana. Hankinta on kymmenien ja kymmenien analyysien tulos, ja halu sopimukseen oli molemminpuolinen. Hän tulee olemaan meille vahvistus, Zeneli uskoo.

Keskikenttäpelaaja Emsis, 25, pelasi kaksi viime kautta Armenian pääsarjan FC Noahissa, jossa hän on saanut kokemusta myös europeleistä. Latvian maajoukkueessa Emsis on pelannut 16 A-maaottelua ja tehnyt niissä yhden maalin.

Ennen kahta Armenian-kauttaan Emsis on pelannut Latvian pääsarjaa FK Mettan ja FK Jelgavan riveissä.

– Minulle uusi maa ja uusi joukkue tuovat varmasti pieniä lisähaasteita alkuun, mutta minun pitää olla valmis kaikkeen ja haluan työskennellä sen eteen, että saavutamme tavoitteet. Kentällä vahvuuksiani ovat rauhallisuus pallon kanssa, ja olen myös hyvä lukemaan peliä. Tarpeen vaatiessa olen myös hyvä taklaamaan ja riistämään palloja takaisin, Emsis kertoo tiedotteessa.

Päävalmentaja Zenelin mukaan Emsis "tukee meidän uutta pelillistä ideologiaa" ja on erittäin analyyttinen kentän ulkopuolella.

– Hän on hyvä riistämään palloja takaisin, jonka lisäksi hänellä on hyvä peliäly. Hän on ulottuva, osaa ennakoida ja pystyy tukemaan myös meidän hyökkäyksiämme. Hän sopii keskikentän pivot-rooliin.

FC Lahdella on ensi kaudelle koossa 18 pelaajasopimusta.