Finlandia-hiihto siirtyy ja osallistujamäärää rajataan – vaihtoehdoksi on tarjolla virtuaali-Finlandia

Finlandia-hiihdon kilpailun uusi päivämäärä on 20. helmikuuta. Virtuaalisena Finlandia-hiihdon voi sivakoida 12.–19. helmikuuta.

Perinteikäs Finlandia-hiihto ei tänä talvena toteudu alkuperäisenä ajankohtanaan. Tapahtuma oli määrä järjestää 12.–13. helmikuuta, mutta aluehallintoviranomainen on koronatilanteen vuoksi kieltänyt yleisötapahtumat 19. helmikuuta asti.

Finlandia-hiihto järjestetään kilpailuna sunnuntaina 20. helmikuuta. Ohjelmassa ovat 20:n, 32:n ja 65 kilometrin matkat perinteisellä hiihtotavalla. Osallistuminen edellyttää vähintään Skipassi-tasoista kansallista lisenssiä tai FIS-lisenssiä. Jos hiihtäjä on jo ilmoittautunut tämän vuoden Finlandiaan mutta ei pääse osallistumaan kilpailuun, hänen lähtönumeronsa siirtyy vuodelle 2023.

Vaihtoehtona kilpailulle järjestetään virtuaalinen Finlandia-hiihto, johon voi ottaa osaa 12.–19. helmikuuta välisenä aikana. Reitti avataan Lahdessa Finlandia-reittiä mukaillen. Virtuaali-Finlandiaan osallistutaan omatoimisesti ja omalla vastuulla. Tieto hiihtosuorituksesta tallennetaan tulospalvelujärjestelmään, mutta kyseessä ei ole kilpailu eikä siitä jaeta palkintoja.

Ilmoittautuminen virtuaaliseen Finlandia-hiihtoon aukeaa maanantaina 24. tammikuuta. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet voi tarkistaa Finlandia-hiihdon verkkosivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut