Tuore arvio NHL-draftista: JYPin 17-vuotias Joakim Kemell kolmantena

Kanadalaisen TSN-sivuston kokenut jääkiekkotoimittaja Bob McKenzie esitteli torstaina kiekkokauden keskivaiheen rankinginsa ensi vuoden NHL-draftin kärkinimien osalta. Lista on koottu kymmenen NHL-kykyjenetsijän arvioiden mukaan, ja suomalaisittain kiinnostavin nimi löytyy sijalta kolme: JYPin 17-vuotias hyökkääjä Joakim Kemell.

Liigakauden loistavasti aloittaneen Kemellin tahti on loukkaantumisten myötä hiipunut, mutta kykyjenetsijöiden papereissa nuori mies on kirkkaana: viisi scouttia laittoi hänet kolmanneksi ja kaksi muuta neljänneksi drafti-rankingissaan.

– Hänet nähdään yhä taitavana maalintekijänä/pelintekijänä, jolla on hyvin kiihtyvä moottori, McKenzie tiivistää kykyjenetsijöiden näkemyksen Kemellistä.

Draftin kärkinimiin kuuluu myös Kemellin ex-joukkuetoveri, Pelicansiin vaihtanut hyökkääjä Brad Lambert, 18. Hän on tuoreella rankingilla 11:ntenä. McKenzie raportoi, että yksi kykyjenetsijöistä äänesti Lambertin kärkiviisikkoon ja yhdeksän kymmenestä scoutista näkee Lambertin kuuluvan top-11:een.

– Hän on uskottava kandidaatti (draftin) kärkikymmenikköön, McKenzie summaa.

Kemell ja Lambert ovat ainoat suomalaispelaajat rankingin 32 parhaan eli ykköskierroksen varauksen joukossa. KooVeen hyökkääjä Jani Nyman on sijalla 49 ja KeuPa HT:ssä pelaava Topi Rönni sijalla 57.

Kemellin edellä sijoilla 1–2 drafti-arviossa ovat kanadalaishyökkääjä Shane Wright ja yhdysvaltalaishyökkääjä Logan Cooley. Wright on pysytellyt pitkään kärkisijalla useimmissa ensi kesän draftin ennakkoarvioissa.

------

Juttua on korjattu klo 22.15: Jani Nyman on hyökkääjä, ei puolustaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut