Washingtonin Ovetshkin nousi pistepörssin jaetulle kärkipaikalle, Petterssonin kuivakausi vihdoin ohi

Jääkiekon NHL:ssä pelattiin sunnuntaina ainoastaan yksi ottelu, kun Washington Capitals isännöi Vancouver Canucksia. Vancouver haki Washingtonista 4–2-vierasvoiton.

Vancouverille ottelu oli tärkeään saumaan, sillä se oli hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Washington on puolestaan voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden varsinaisella peliajalla ja hävinnyt kolmesti.

Ovetshkin ja Draisaitl pistepörssin kärkinimet

Washingtonin venäläinen tähtihyökkääjä Aleksandr Ovetshkin vei joukkueensa avauserässä 1–0-johtoon. Osuma oli venäläistaiturille kauden 26:s, ja näin Ovetshkin nousi jaetulle kärkipaikalle NHL:n pistepörssissä yhdessä Edmonton Oilersin Leon Draisaitlin kanssa. Sekä Ovetshkin että saksalainen Draisaitl ovat tehneet tällä kaudella 54 pistettä (26+28).

Vancouver vastasi toisessa erässä vahvasti ja vei sen nimiinsä maalein 3–0. Kun erää oli pelattu vasta 33 sekuntia, seitsemän ottelua maaleitta pelannut ruotsalaishyökkääjä Elias Pettersson osui vihdoin tolppien väliin. Pettersson viimeisteli toisessa erässä vielä toisenkin osuman, ja Bo Horvat teki kolmannen maalin ennen erän loppua.

Päätöserässä Washingtonin Tom Wilson teki Washingtonille kavennusosuman ennen kuin Vancouverin J.T. Miller viimeisteli loppunumerot 4–2.

Vancouverin Juho Lammikko jäi ottelussa pisteittä. Vuoden 2019 maailmanmestarijoukkueen hyökkääjä Lammikko kellotti ottelussa peliaikaa yli 15 minuuttia, josta lähes minuutti kertyi ylivoimalla.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut