Otteluseuranta | Pelicans ryhdistäytyi viimeiseen erään, mutta taipui tappioon

Pelicans on hävinnyt jääkiekon Liiga-ottelussa KalPalle maalein 1–3.

1. erä

Kahden viikon tauolta Liiga-peleihin palannut Pelicans ei aristellut kaukaloon tullessaan. Ensimmäinen laadukas paikka avautui jo ensimmäisellä minuutilla, kun Jiri Smejkal tarjosi tontin Teemu Eroselle. KalPa-molari Connor LaCouvee torjui Erosen laukauksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Smejkal karkasi puolittaiseen läpiajoon keskialueen flipperikiekon seurauksena. Tshekkihyökkääjä ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan, eikä LaCouveella ollut vaikeuksia peittää maalintekoyritystä.

KalPallakin oli omat tilaisuutensa. Paras paikka aukeni erän puolivälin jälkeen, kun Pelicans-pakki Erosen keskialueen hassi avasi kuopiolaisille ylivoimahyökkäyksen. Erosen pakkipari Mikko Kokkonen oli mies paikallaan ja peitti KalPa-hyökkääjä Tuomas Vartiaisen laukauksen.

Maaleja avauserä ei lopulta tarjonnut. Pelicansi-maalivahti Emil Larmille kertyi viisi torjuntaa, KalPan LaCouveelle yhdeksän torjuntaa.

Viime kuun koronatartunta kuumotti Pelicansin Jiri Smejkalia – näyttöpaikka maajoukkueessa meni sivu suun, mutta lopulta tuli helpottava tieto olympiavalinnasta: "Isoimpia juttuja, mitä voi jääkiekkoilijana saavuttaa"

2. erä

Ottelun avausmaali näytti varmalta tapaukselta toisen erän viidennellä minuutilla. KalPan Miikka Pitkänen sai kiekon Pelicans-maalin kulmalla tyhjä rysä edessään, mutta niin vain kuopiolaisten kultakypärä sai vielä sudittua kiekon tolppaan.

Ajassa 29.08 KalPa kuitenkin onnistui. Tulokashyökkääjä Elias Koponen narutti Emil Larmin tyylikkäällä harhautuksella ja siirsi kiekon kämmenpuolelta jäitä pitkin sisään.

Erä oli Pelicansilta kauttaaltaan vaisu. Kaksi peräkkäistä ylivoimapeliä erän jälkipuoliskolla eivät tuottaneet kummoista pyöritystä. Jälkimmäisen rangaistuksen päätyttyä KalPan Benjamin Korhonen pääsi läpiajoon miltei suoraan jäähyltä päästyään. Korhonen ei erehtynyt, vaan viimeisteli lukemiksi 0–2 ajassa 36.51.

Pelicansin Larmi torjui erässä seitsemän kertaa, KalPa LaCouvee kuusi kertaa.

3. erä

Kolmanteen erään Pelicans teki selvän ryhtiliikkeen. Erän avauspuolisko oli kotijoukkueelta suvereenia hallintaa, vaikka tulosta ei tullutkaan.

Ajassa 53.03 tärppäsi viimein. Pelicansin illan neljäs ylivoima ehti vanhentua vain kuusi sekuntia, kun Jiri Smejkal siirsi irtokiekon maalin edestä sisään.

Tämän jälkeen Pelicansin takaa-ajoa vaikeuttivat kaksi peräkkäistä jäähyä. Jälkimmäisestä Pelicans ei enää selvinnyt, vaan KalPa iski 1–3-maalin ajassa 57.29. Osuman viimeisteli Aleksi Klemetti. Loppuminuuteilla KalPa piti Pelicansin onnistuneesti loitolla ja vei voiton myötä täyden pistepotin Kuopioon.

Pelicansin pelit jatkuvat lauantaina Tampereella Ilveksen vieraana.

Pelicans palaa tositoimiin parin viikon tauolta, tässä KalPa-pelin kokoonpano

Pelicans jäi ilman uutta valmentajaa, mutta huutokauppa sai huomiota: "Joku kertoi, että työpaikallakin oli kerätty kolehtia"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut