Se on lupaus: jos Pelicans juhlii keväällä mestaruutta, Emil Larmin viikset saavat lähteä – "Kyllä ne voidaan tarvittaessa vetää vaikka torilla"

Pelicans-maalivahdin mielestä seuran huomiota herättänyt myyntitempaus oli tyylikäs veto: "Ei tarvitse hirveästi miettiä, mitä muut tekee – keksitään jotain omaa ja mennään rohkeasti sillä linjalla."

On ehkä hiukan aikaista ruveta puhumaan Pelicansista ja mestaruustaistelusta, mutta kysyähän voi aina. Siis kysytään: mitä tapahtuu Emil Larmin viiksille, jos Pelicans juhlii keväällä jääkiekkoliigan mestaruutta?

– Kyllä ne voidaan tarvittaessa vetää vaikka torilla. Sellaisen lupauksen voin heittää, Larmi sanoi nauraen Etelä-Suomen Sanomien Hockey Time -podcastin haastattelussa torstaina.

Lahdessa ei ole koskaan Kanada-maljaa nosteltu, mutta riemukkaista juhlista ja viiksien ajamisesta löytyy yksi tunnettu ennakkotapaus. Valmentaja Kari "Piri" Elorannan pensselit saivat äkkilähdön keväällä 1999, kun Pelicans oli riemukkaasti kaatanut liigakarsinnoissa KalPan ja varmistanut nosuun SM-liigaan. Toimenpide suoritettiin heti ratkaisuottelun jälkeen juhlahumussa Niiralan montun suihkutiloissa, pelaajien avustuksella.

Tämän kauden matka kohti uusia urotekoja jatkuu perjantaina. Pelicans palaa tositoimiin kahden viikon tauon jälkeen, kun takana on vuodenvaihteessa päälle napsahtanut kymmenen päivän koronakaranteeni. Lahteen vieraaksi saapuu KalPa.

Larmille arki eristyksessä ei tullut järkytyksenä.

– Onhan noita kertynyt jo pelkästään matkustamisten vuoksi. Viime vuonna taisin viettää yhteensä lähes kaksi kuukautta karanteenissa. Sillä tavalla tuttua puuhaa.

Ei kuitenkaan erityisen mieluisaa puuhaa keskellä vilkasta pelikautta. Kun jääkiekkoilijalta evätään pääsy jäähallille, tuntuma pelaamiseen pääsee ainakin vähän rapistumaan. Kuminauhoille ja kahvakuulille oli Larmilla kotioloissa käyttöä.

– Ei pysty lomailemaan, pakko olla tikissä kun tullaan takaisin. Ei hirveästi ole aikaa kaivaa itseään takaisin kuntoon.

Pelicansin pelien piti jatkua jo keskiviikkona Turussa, mutta kotijoukkue TPS:n koronatartuntojen vuoksi ottelu siirtyi. Larmi myönsi, että ottelusiirto tarjosi Pelicansille lisäaikaa saada niin sanotusti kone lämpimäksi tauon jälkeen.

– Totta kai sitä kuitenkin haluaisi aina pelata, eivätkä ne ole ikinä kivoja uutisia, että joudutaan pelejä tämän takia siirtämään. Sitä odottaa, että asiat olisivat jo paremmin päin, mutta sitten hypätään taas tähän oravanpyörään mukaan.

Kun Larmi palasi kasvattajaseuraansa viime kesänä, odotukset olivat kaikilla suuret: Pelicansilla, yleisöllä ja hänellä itsellään.

Kenenkään ei ole tarvinnut pettyä. Larmin torjuntaprosentti on Liiga-joukkueiden ykkösvahdeista paras, nollapelejä on kertynyt viisi ja voittoja yksitoista. Hän on kuulunut joukkueen tukipilareihin, kun Pelicans on tälläkin kaudella kivunnut taistelemaan paikasta Liigan kärkikuusikossa.

– Isossa kuvassa olen tyytyväinen. Näen tämän enemmän prosessin kautta.

– Toisteisuus on ollut "Pason" (maalivahtivalmentaja Toni Pasuri) kanssa iso teema, mitä on videolta katsottu peleistä. Asioita, joita me halutaan siellä näkyvän, on myös näkynyt. Ne asiat johtavat siihen, että isossa kuvassa homma toimii. Voi olla yksittäisiä huonoja suorituksia ja pelejä, mutta olen pystynyt ottamaan sen stepin, että ne ovat enemmän yksittäisiä suorituksia kuin kokonaisia pelejä, saatikka sitten useampia pelejä.

Larmi solmi viime keväänä Pelicansin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, jossa on ulkomaanoptio tämän kauden jälkeen.

– Aika vähän on asiaa tullut mietittyä. Olen nauttinut arjesta ja keskittynyt siihen. Muut ihmiset aikanaan hoitavat noita asioita, mutta mulla on ollut erittäin hyvä olla tässä joukkueessa ja tässä kaupungissa. Ei ole kiire yhtään minnekään.

Pelicans herätti keskiviikkona huomiota markkinointitempauksellaan. Myynnissä oli 100 000 eurolla paikka joukkueen valmennustiimistä perjantain KalPa-kotiotteluun.

– Olen koettanut pankkilainaa hakea, että saisin sen (valmentajan)takin päälleni, Larmi veisteli.

Kauppoja ei määräaikaan mennessä syntynyt sen enempää Larmin kuin kenenkään muunkaan kanssa, mutta näkyvyyttä tuli sitäkin enemmän. Kriittisiäkin mielipiteitä kuultiin julkisuudessa.

Larmi ei pannut tempauksesta lainkaan pahakseen tai kokenut sen halveeraavan urheilua.

– Nostan hattua. Ei tarvitse hirveästi miettiä, mitä muut tekee – keksitään jotain omaa ja mennään rohkeasti sillä linjalla. Mulla on ehdottomasti enemmän positiiviset kuin negatiiviset vibat tästä asiasta.

Pelicans–KalPa, Liigaa Isku Areenassa perjantaina kello 17 ilman yleisöä.

Kuuntele Emil Larmin haastattelu kokonaisuudessan Hockey Time -podcastista täältä .

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut