Maastohiihdon olympiaryhmää täydennetään alkuviikosta

Maastohiihdon olympiajoukkuetta täydennetään tiistai-iltana. Maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi Imatran SM-hiihdoissa, että Suomen kiintiöstä jätetään auki vain yksi miesten ja yksi naisten paikka.

Suomen kiintiössä on tilaa kuudelle mieshiihtäjälle ja seitsemälle naiselle.

– Tiistain jälkeen jää auki yhdet paikat. Muut paikat täytetään nyt, Pasanen vahvisti Imatran SM-kisojen päätteeksi.

Jäljelle jäävät paikat ratkotaan Planican maailmancupissa. Sloveniassa hiihdetään 22.–23. tammikuuta perinteisen sprintti ja skiathlon.

Suomen lopullinen olympiajoukkue nimetään 24. tammikuuta.

Maastohiihtäjistä Suomen joukkueeseen on jo valittu Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen sekä Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen.

Selkeitä näyttöjä

Perttu Hyvärisen Tour de Skin näytöt, Ristomatti Hakolan 15 kilometrin Suomen mestaruus ja Joni Mäen sprinttimestaruus sekä kolmikon aiemmat näytöt ovat vakuuttavat.

Imatralla Hakolan jälkeen toiseksi sijoittunut Markus Vuorela ja alkukaudesta maailmancupin pisteille toistuvasti hiihtänyt Remi Lindholm lienevät tyrkyllä kuudennelle paikalle.

Naisten puolella Johanna Matintalo ja Anne Kyllönen onnistuivat hienosti Tour de Skillä. Jasmi Joensuu todisti Imatran kahdella mestaruudellaan kuntonsa, eikä Katri Lylynperän näyttöjä ole helppo sivuuttaa.

Pasanen korosti, että valinnat tehdään henkilökohtaisten tulosten perusteella. Kisoihin ei nimetä erikseen viestien varahiihtäjiä.

– Katsotaan potentiaali menestyä henkilökohtaisissa lajeissa. Niiden hiihtäjien joukosta kootaan sitten viestijoukkueet, Pasanen kertoi.

Ranskan Les Rousses'n kisojen perumisen jälkeen Planican maailmancupiin kaavailtiin kolmatta kilpailua, mutta kisaviikonloppu järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut