Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

VaLePa voitti Mestaruusliigan kärkiottelun ilman kolmea tärkeää pelaajaa

VaLePa näytti lauantaina, että joukkue pystyy voittamaan toisen lentopallon miesten Mestaruusliigan huippujoukkueen ilman muutamaa tärkeää pelaajaa.

– Kaksi keskipelaajaa oli sivussa. Toinen on koko kauden pois akillesjänteen katkeamisen takia ja toinen ainakin jonkin aikaa, sanoi valmentaja Janne Kangaskokko.

Ainoa terve kauden avauskokoonpanossa ollut keskipelaaja eli Severi Savonsalmi oli VaLePan tehokkain 13 pisteellä, kun sastamalalaiset ottivat neljännen peräkkäisen 3–0-voiton kaadettuaan kärkiottelussa Akaa-Volleyn.

Edellisessä ottelussa loukkaantuneen Tuomas Hautalan kausi on ohi, ja Mikko Karjarinta on sivussa jonkin aikaa.

– Otimme keskelle tuuraajaksi Tuomas Tihumäen, Matias-hakkurimme veljen. Lisäksi sivussa oli flunssainen Alberto Cavasin, Kangaskokko sanoi.

VaLePan hyökkäysten onnistumisprosentti oli huikea 65, Akaan vastaava luku 51. Akaa-Volleyn tehokkain oli Sauli Sinkkonen 11 pisteellä. Akaa on nyt hävinnyt molemmat ottelunsa niin VaLePalle kuin myös Savo Volleylle.

TuTo Volley katkaisi tappiokierteen

Kolme edellistä otteluaan kolmessa erässä hävinnyt TuTo Volley kukisti Nousiaisissa Karelian Hurmoksen 3–2. Tappio oli vieraille neljäs peräkkäinen.

Vasta toisen ottelunsa pitkän loukkaantumisen jälkeen yleispelaajana pelannut Ossi Rumpunen oli 18 pisteellä TuTon tehokkain. Toinen kokenut pelaaja Eemeli Kouki teki 16 pistettä.

– Ottelu oli melkoista vuoristorataa. Peli aaltoili laidasta laitaan. Molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä, Rumpunen sanoi.

Normaalisti Kupittaalla pelaava TuTo joutui lähtemään evakkoon salibandyn finaaliturnauksen tieltä.

– Nousiaisissa on uusi hieno halli. Harmi, ettei saatu ottaa yleisöä, Rumpunen sanoi.

Hurmoksella niin Jere Heiskanen kuin myös Ville Louhela tekivät 20 pistettä.

Ducks kukisti Raision Loimun

Vantaan Ducks kukisti Helsingissä pelatussa ottelussa Raision Loimun 3–1. Voittajien hakkuri Aleksander Rastamo teki 23 pistettä ja Loimun virkaveli Ali Fazli pisteen vähemmän. Valmentaja Juho Rajala oli sivussa Ducksin edelliset kaksi ottelua, nyt hän palasi johtoon.

– Loimu voitti avauserän erinomaisella pelillä, mutta sen jälkeen oma tekemisemme koheni ja voitimme. Olen ylpeä joukkueesta, paikka oli kova, Rajala sanoi.

Ville Kattelus teki Ducksille 17 pistettä. Joukkueen runkopelaajista Kalle Kattelus on vielä jonkin aikaa sivussa peukalovamman takia.