Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Cleveland palasi voittajaksi NBA:ssa – Markkanen heitti 12 pistettä

Cleveland Cavaliers palasi kolmen tappion jälkeen voittajaksi koripallon NBA:ssa, kun joukkue kukisti kotonaan Indiana Pacersin pistein 108–104. Cavaliers on itälohkossa viidentenä voitettuaan 21 ottelua ja hävittyään 16.

Clevelandia edustava Lauri Markkanen heitti ottelussa 12 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Hän yritti kuudesti kolmen pisteen heittoa ja onnistui niissä kahdesti. Kaikkiaan Markkasen pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli 41,7.

Avauskokoonpanossa ollut suomalainen sai peliaikaa yli 33 minuuttia. Häntä enemmän urakoi vain tulokaskauttaan NBA:ssa pelaava Evan Mobley, joka heitti 24 pistettä vajaassa 35 minuutissa.

Cavaliers joutui pelaamaan ilman espanjalaista luottotakamiestä Ricky Rubioita, joka loukkaantui viime viikolla. Koronaprotokollan takia sivussa ovat joukkueen alkukauden paras pistemies Darius Garland ja Cedi Osman.

Kevin Love heitti Cavaliersille 20 pistettä ja oli suuressa roolissa, kun Cavaliers käänsi ottelun edukseen kolmannella neljänneksellä. Kotijoukkue oli häviöllä 73–84, mutta vei sitä seuranneen jakson 17–0, eikä enää luovuttanut johtoa vieraille.

– Jätkät nousivat esiin eri tavoilla, kun tarvitsimme ratkaisijoita kolmannella neljänneksellä, Love kommentoi NBA:n nettisivuilla ja nosti esiin kauden parhaan pistemääränsä, 15 pistettä, heittäneen Lamar Stevensin. Jarrett Allen heitti voittajille 18 pistettä.

Sabonis omilla pisteluvuillaan

Ottelun tehokkain oli kuitenkin Indianan liettualainen toisen polven NBA-pelaaja Domantas Sabonis, joka heitti 32 pistettä, rohmusi 13 levypalloa ja antoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Hänen isänsä on kaikkien aikojen parhaimpiin eurooppalaispelaajiin kuuluva Arvydas Sabonis, joka oli voittamassa Neuvostoliiton väreissä olympiakultaa Soulissa vuonna 1988. NBA:ssa Arvydas Sabonis pelasi Portland Trail Blazersin riveissä vuosina 1995–2003.

Indiana on itälohkossa 13. sijalla voitettuaan vain 14 ottelua 37:stä. Lohkon kärjessä on Markkasen entinen joukkue Chicago Bulls, joka on voittanut tällä kaudella 24 peliä ja hävinnyt kymmenen. Länsilohkoa ja koko liigaa johtaa Golden State Warriors 28 voitolla ja seitsemällä tappiolla.