Joriini pitelemätön johtopaikalta Vermossa

Vuoden ensimmäiset Kavioliiga-ravit ajettiin lauantaina maan pääradalla Vermossa.

Kylmäveristen kovimmassa sarjassa Pauhis haki jatkoa kuuden täysosuman mittaiselle voittoputkelleen. Kisa oli kuitenkin ennakkoon tasainen, kun auton taakse asettui useita rodun huippunimiä.

Kiihdytys näytti noudattavan käsikirjoitusta, kun johtopaikalle uumoiltu Ellin Sisu lähti räväkästi matkaan. Se oli etenemässä keulaan, mutta laukkasi ensimmäiseen kurviin mentäessä.

Väärä askellaji jatkui niin pitkään, että Ellin Sisu tuli hylätyksi pitkästä laukasta. Tämän hyödynsi Joriini, joka pujahti kärkeen. Pauhis puolestaan juuttui toisen radan veturiksi johtavan rinnalle.

Joriini on harvoin päässyt juoksemaan keulapaikalle, mutta on ollut siitä aina vaikeasti lyötävissä. Tälläkin kertaa Hannu Hietasen ohjastama ja valmentama toissa vuoden Pohjoismaiden mestari esiintyi mainiosti. Se karkasi lopussa ylivoimaiseen voittoon ajalla 24,2ake, joten kahdeksan kertaa Pauhista ohjastanut Antti Teivainen koki ensimmäisen tappionsa oriin rattailla.

– Taktiikka muuttui heti, kun Ellin Sisu laukkasi. Olin valmistautunut jo päästämään Pauhiksen eteemme mutta suunnitelmiin tuli muutos. Keulaan pääsyn jälkeen kaikki oli helppoa. Hevonen meni tosi helposti siinä koko ajan, aivan korvia pyöritellen, Hietanen kehui.

Enintään 14 500 euroa tienanneiden lämminveristen 1 620 metrin kisassa tuomaristo joutui käyttämään sijoituksen siirtoa. Keulassa ravannut Lex Nicolas ylitti maalilinjan ensimmäisenä, mutta sen katsottiin häirinneen johtavan takaa spurtanutta Ravenia sääntöjen vastaisesti, kun se nousi omalta radaltaan ulospäin. Niinpä Lex Nicolas siirrettiin toiselle sijalle Ravenin taakse.

Lämminveristen kovatasoisin kisa oli 150 000 euroa tienanneiden 1 620 metrin matka. Aripekka Pakkasen valmentama Deangelo oli keulapaikalta vailla vastusta. Selvällä erolla tullut voitto palkittiin 6 000 eurolla. Se on ruunan uran arvokkain ykkössija.

Muissa Kavioliiga-lähdöissä voittajia olivat Morris Match, Lissun Assi, It’s Raining Men ja Gal Gadot Racing.

Kavioliigaa ravataan jatkossa joka lauantai seitsemän lähdön verran vaihtelevilla paikkakunnilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut