Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Bottas arvioi ensi kauden F1-autoja simulaattoriajojen kautta: "Ei älyttömän erilaisia" vanhaan verrattuna

Formula ykkösten MM-sarjan tallit paiskivat parhaillaan kovasti töitä ensi kauden autojen kanssa, ajokkien kokiessa merkittäviä muutoksia uusien säännösten vuoksi. Päämääränä F1-sarjalla on "kilvanajon parantaminen" muun muassa maaefektiaerodynamiikan myötä.

Kuljettajat ovat tutustuneet muutoksiin toistaiseksi vain simulaattoriajamisella, ja moni kuski on kuvaillut ajamisen muuttuvan verrattain selkeästikin. Mercedekseltä Alfa Romeo -talliin ensi vuodeksi vaihtava Valtteri Bottas ei ensituntumallaan ole kuitenkaan havainnut ainakaan ihan "älytöntä muutosta".

Bottas on ajanut vuoden 2022 autoversiota niin Mercedeksen kuin Alfa Romeon simulaattoreissa. Aivan tuoretta simulaattorikokemusta hänellä ei toki ole.

– Ainakin noilla hetkillä (simulaattoriajoissa) tuntui, että autot ovat downforcen osalta hieman hakusessa. Mutta kokonaisuutena tuntui, että eroa (aiempaan) ei niin hirveästi ollut. Muiden perässä ajamista ja sellaista ei saa simuloitua, mutta ei tuo ihan älyttömän erilaista ole. Ehkä vähän vähemmän downforcea, mutta sekin vielä muuttuu tässä, Bottas kuvaili Autosport-sivuston mukaan .

McLarenin kuljettaja Lando Norris on todennut, että uuden F1:n ajaminen muistuttaa hieman F2-autolla ajamista.

– Tyyli (ajamisessa) tulee olemaan erilaista. En usko, että (uudet autot) ovat niin mukavia ajaa, tietyllä tavalla. Luulen, että mennään enemmän äärilaidoilla, vähän kuin F2:ssa, jossa nähdään enemmän taistelemista auton kanssa. Mutta asiat muuttuvat koko ajan, ja kun päästään kauden ensimmäiseen kisaan, kaikki on luultavasti hyvin erilaista taas, Norris pohti hiljattain Autosportille.

Kivaa oli - mutta tulevaisuudessa ehkä vielä kivempaa

Tehokas downforce on tuonut viime vuosina ennätyksellisiä kierrosaikoja toisensa perään. Bottas toteaa jäävänsä osaltaan kaipaamaan historiaan jäävää ajokkia.

– On ollut hauskaa, varsinkin viime vuonna (vuonna 2020). Autot olivat vielä tätäkin vuotta nopeampia, ja suuremmalla downforcella, Bottas sanoi.

– Ne olivat kivoja, mutta kerron sitten ensi vuonna, millaisia uudet ovat. Jos kilvanajo on parempaa ja voimme seurata (muita autoja) lähempää, silloin homman pitäisi olla vieläkin kivempaa. Ja luulen, että tulevat autot tulevat yhtä nopeiksi aika nopeasti. Toivotaan niin.