Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lauri Markkanen heitti murskavoitossa 20 pistettä

Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers murjoi Toronto Raptorsia koripallon NBA:ssa poikkeuksellisen rajusti. Kotijoukkue Cavaliers voitti kamppailun 144–99 (35–34, 37–21, 46–23, 26–21).

Peräti 45 pisteen voittomarginaali on Cavaliersin suurin joulukuun 1991 jälkeen, jolloin se murskasi Miami Heatin 68 pisteen erolla.

Markkanen pelasi Raptorsia vastaan hieman yli 22 minuuttia. Hän keräsi tilastoihinsa 20 pistettä, seitsemän levypalloa, yhden korisyötön ja yhden torjunnan. Markkasen 13 pelitilanneheitosta yhdeksän onnistui. Kolmesta kolmen pisteen yrityksestä yksi meni koriin.

Markkanen ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen avausneljänneksellä, jolla molemmat heittivät ison määrän pisteitä.

– Kun saimme tarvitsemamme energian, tulvaportit aukesivat, Markkanen sanoi Cavaliersin kotisivujen videohaastattelussa .

Vuoden 2019 NBA-mestarille Torontolle tappio oli kuluvan kauden suurin. Se ei ollut ennen tätä kohtaamista hävinnyt tällä kaudella kertaakaan yli 17 pisteellä.

Markkanen oli joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja 22 pistettä heittäneiden Kevin Loven ja Darius Garlandin jälkeen.

Korona vaivaa joukkueita

Joukkueet tulivat otteluun varamiehisinä, sillä molemmilta on useita pelaajia NBA:n koronaprotokollalistalla.

– Teemme kaiken voitavamme, jottemme saisi koronaa, mutta ihan kaikkea ei pysty kontrolloimaan, Markkanen tiivisti.

Cavaliers on kuulunut NBA-kauden myönteisiin yllättäjiin. Joukkue on itälohkon viidentenä kerättyään 20 voittoa ja kärsittyään 13 tappiota. Cavaliers on voittanut kahdeksasta viime pelistään seitsemän, joten se on vahvassa vireessä.

Cavaliersin päävalmentaja J.B. Bickerstaff solmi joulupyhinä pitkän jatkosopimuksen seuran kanssa. ESPN:n mukaan Bickerstaffin sopimus ulottuu kauden 2026–27 loppuun asti.

– Olen todella iloinen hänen puolestaan. Hän on tehnyt koko valmennusryhmän kanssa hyvää työtä, Markkanen tiivisti.

Koronan murjoman Raptorsin tehopelaaja oli Yuta Watanabe, joka heitti 26 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.