Kärppien Mäenalanen ja Leskinen hakivat voittovireen Oulun Castrenin ulkojäiltä – kysymykseen olympialaisista löytyi selkeä vastaus

Pieni joulutauko tuntui tehneen terää paljon uurastaneelle Kärppien ykköshyökkääjälle Saku Mäenalaselle. Kärpät päätti tapaninpäivänä kolmen ottelun tappioputkensa miesten jääkiekkoliigassa 5–1-kotivoitolla JYPistä.

– Kävimme ulkojäillä Castrenin kentällä, missä oli kovat pelit. Siellä oli lisäkseni Leskisen Ville ja Kärppien junioreita, niin saatiin hyvät pelit aikaan, Mäenalanen kertoi.

Pipopelit pakkasessa virittivät vanhan kaveruskaksikon hyvään vauhtiin JYPiä vastaan. Mäenalanen tarjoili Leskiselle 2–0-maalin ylivoimalla, ja pelin lopussa osat vaihtuivat, kun Mäenalanen löi loppuluvut Leskisen upeasta tarjoilusta.

– Hyvin meillä on kulkenut, kun olemme pelanneet yhdessä. Tämän päivän onnistumiset tekivät molemmille hyvää.

Viikolla varmistui, etteivät NHL-pelaajat osallistu Pekingin olympialaisiin helmikuussa. Mäenalanen on vahva ehdokas päävalmentaja Jukka Jalosen Leijoniin. Hänellä ei ole aikomusta kieltäytyä kutsusta, vaikka koronatilanne ja olympiapelien päällekkäisyys Kärppien kauden kanssa asettavat omat haasteensa.

– Lähtisin, jos kutsu tulisi. Se olisi varmaan ainoa sauma itselleni päästä niihin karkeloihin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut