Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tartuntatapaukset harventavat Valioliigan peliruuhkaa, Leeds jatkaa eristyksissä

Jalkapallon Englannin Valioliigassa tiistaina pelattavaksi aiottu ottelu Leeds–Aston Villa siirtyy myöhempään ajankohtaan. Ottelusiirron syynä on Valioliigaa piinaava Britannian pahentunut koronavirustilanne. Leeds–Aston Villa on joulukuussa jo 14. ottelu, joka on jouduttu siirtämään.

Valioliigan mukaan pelit voidaan pelata otteluohjelman mukaisesti, mikäli molemmilla joukkueilla on vähintään 13 pelikuntoista pelaajaa ja maalivahti. Leedsin tiedotteen mukaan joukkueessa ei ole uusia tartuntatapauksia, mutta viikonlopuksi eristyksiin joutuneet pelaajat eivät ehdi mukaan vielä tiistaiksi.

Valioliiga joutui aiemmin siirtämään perinteiseltä tapaninpäivän ottelukierrokselta pelit Liverpool–Leeds, Wolverhampton–Watford ja Burnley–Everton.

Aston Villalle ottelusiirto on lievä helpotus, sillä aiemmin positiivisen koronavirustestituloksen saanut päävalmentaja Steven Gerrard olisi ollut joka tapauksessa sivussa tiistaina. Gerrard ei ole joukkueensa mukana, kun Aston Villa kohtaa sunnuntai-iltana kotikentällään Chelsean.

Joulun välipäivät ovat Valioliigassa kiireisiä ja useimmat joukkueet pelaavat tapaninpäivästä uudenvuodenpäivään kolme ottelua.