Päijät-Hämeen koululaiset maksutta Salpausselän kisoihin – lapsille ja nuorille halutaan tarjota elämyksiä Suomen suurimmassa talviurheilutapahtumassa

Päijät-Hämeen alueen kaikki ala- ja yläkoululaiset saavat tammikuussa vanhan ajan koululaislipun ja pääsevät maksutta helmikuun lopulla järjestettäviin Salpausselän kisoihin.

– Nimenomaan koululaislippujen palauttaminen on meillä ollut tavoitteena jo pitkään. Konkreettinen, fyysisesti käsinkosketeltava, repäistävä malli, ehkä hieman retrohenkisestikin. Varsinkin meillä monilla lahtelaisilla on muistoja siitä, millainen se lippu aikanaan oli, Salpausselän kisojen pääsihteeri Tomi-Pekka Kolu sanoo tiedotteessa.

Salpausselän kisoja tehdään täyttä päätä ja hyvällä fiiliksellä – "Mennään suunnitelma A:n mukaisesti", vakuuttaa kisojen pääsihteeri

Koululaisten joululahjan mahdollistaa kisojen virallinen yhteistyökumppani LähiTapiola Vellamo ja sopimus on kolmivuotinen.

– Haluamme mahdollistaa Lahden, ja koko Päijät-Hämeen alueen koululaisten pääsyn kisoihin. Tahdomme olla mukana rakentamassa kulttuuria, jonka nykyisten koululaisten vanhemmat omasta nuoruudestaan muistavat. Salpausselän kisat on legendaarinen tapahtuma, puhutaan kuitenkin Suomen suurimmasta talviurheilutapahtumasta, kuvaa LähiTapiola Vellamon toimitusjohtaja Ahti Haataja.

– On upea juttu, että pystymme tarjoamaan kaikille koululaisille mahdollisuuden osallistua. Ihmisiä vartenhan tätä tehdään, katsojia varten. On tärkeää, että saamme luotua nuorille elämyksiä. Että he pääsevät kokemaan ja saavat tulevaisuuden muistijälkiä tällaisessa isossa, kansainvälisesti merkittävässä tapahtumassa. Että he oppivat käymään kisoissa ja olemaan osa niitä. Tällä on laaja-alaisempi merkitys, kuin vain yhden yksittäisen kisaviikonlopun pääsylippu, sanoo Kolu.

Myös kisojen oheisohjelmassa on huomioitu lapset ja perheet normaalia enemmän. Monipuolinen tapahtuma-alue liikunnallisine toimintapisteineen, viihdyttävine ohjelmanumeroineen ja perheille suunnattuine katsomoalueineen sekä palveluineen takaa niin aikuisten kuin lastenkin viihtyvyyden.

Lahden kaupungin opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen on innoissaan koululaisten huomioimisesta.

– Tämä on tosi hieno ja tervetullut uutinen lahtelaisille lapsille ja nuorille juuri nyt joulun kynnyksellä. Olemme olleet mukana Salppurin kisoissa eri tavoin vuosien ajan ja ”koko tapahtuman liput kaikille” on ollut jonkinlaisena haaveena. Nyt se toteutuu ja jokaisella lahtelaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus päästä mukaan. Samalla voimme osaltamme turvata tämän ainutkertaisen Salppurin perinteen ja elämysten jatkumista seuraaville sukupolville.

Salpausselän kisat tiedotti rekrytoinneista – Tami Kiuru kilpailupäälliköksi

Erilaisin konstein kohti olympiatalvea: Lahden Hiihtoseuran Arttu Pohjolan hyvä hyppyvire on peräisin Keski-Euroopasta, Eetu Nousiaisen Puijon kotimäestä

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut