Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Pajulahti isännöi kesällä ennätyksellisen suuren Euroopan nuorten paraurheilukilpailun: "Kisoille on kysyntää ja tarvetta"

Liikuntakeskus Pajulahti isännöi ensi vuoden kesä–heinäkuussa toisen kerran nuorten paraurheilun kansainvälistä European Para Youth Games -kilpailutapahtumaa. Ilmoittautumisaika tapahtumaan umpeutui viime viikolla. Kisoihin on tulossa enemmän osallistujia kuin oli edellisissä, Pajulahdessa vuonna 2019 järjestetyissä kisoissa.

EPYG-kisoihin ilmoittautui määräaikaan mennessä 711 osallistujaa, 22 Euroopan maasta. Osallistujista 459 on urheilijoita. Muutama maa ilmoittaa osallistujamääränsä vasta vuodenvaihteen jälkeen, joten lopullinen osallistujien määrä on yli 800, kilpailijoita yli 500, ja maamäärä nousee vielä muutamalla. Vuoden 2019 kisoissa osallistujia oli noin 600, joista urheilijoita 350.

– Ensimmäisten ilmoittautumisten saavuttua oli ilahduttavaa todeta, että EPYG-kisoille on todella kysyntää ja tarvetta. Varmasti myös positiiviset kokemukset vuoden 2019 kisoista vaikuttivat siihen, että miltei kaikki maat ovat tulossa edellisiä kisoja isommin joukkuein. Tästä on hyvä jatkaa kisavalmisteluja kohti kesää ja tätä ainutlaatuista kisatapahtumaa, sanoo kisojen pääsihteeri ja Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Tero Kuorikoski.

EPYG on monilajitapahtuma. Lajeina ovat yleisurheilu, uinti, boccia, pöytätennis, maalipallo, pyörätuolikoripallo, judo, istumalentopallo ja sokkopingis. Istumalentopallo on uusi laji vuoden 2019 kisoihin verrattuna. Kaikki lajit käydään Pajulahdessa lukuun ottamatta Nastolan Rakokiven kentällä järjestettävää yleisurheilua ja Helsingin Mäkelänrinteessä järjestettävää uintia.

Suomen joukkue nimetään keväällä.

European Para Youth Games -kisoja on järjestetty pääasiallisesti kahden vuoden välein vuodesta 2011 alkaen. Ensi kesän ovat järjestyksessään kuudennet ja osallistujamääriltään tähän saakka suurimmat EPYG-kisat. European Para Youth Games järjestetään Pajulahdessa 27.6.–4.7.2022.