Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Sebastian Coe vastustaa ajatusta olympiaboikotista: "Boikotit eivät edistä tavoitettaan"

Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe on kaavaillut järjestölle aiempaa aktiivisempaa ja kantaa ottavampaa roolia, mutta hän ei kannata ajatusta Pekingin talvikisojen boikotista Kiinan ihmisoikeustilanteen takia.

Coe vakuuttaa, että WA kannattaa ja tukee ihmisoikeuksia ja kestävää kehitystä. Hänen mielestään niitä ei silti pidä edistää kisaboikotein.

– Vastustan periaatteellisesti boikotteja urheilussa, Coe perusteli kantaansa.

– Olen kokenut boikotin kilpaurheilijan urallani, eivätkä ne tapaa edistää tavoitettaan.

Coe ei usko, että boikotti edistäisi Kiinan uiguureiden tai tennispelaaja Peng Shuain asemaa.

– Huolehdimme urheilijoista, mutta dialogi on aina siltojen polttamista parempi vaihtoehto. Ja urheilu on tässä suhteessa verraton keino asioiden edistämiseksi, Coe jatkoi.

Coe on myös Kansainvälisen olympiakomitean jäsen, joten brittimedia kysyi tiistaina hänen kantaansa Pekingin helmikuussa pidettäviin talviolympialaisiin, vaikka yleisurheilu kuuluu kesäkisojen lajiohjelmaan.

Venäjä pysyy pihdeissä

Toisaalta Coe on ollut jyrkkänä Venäjän dopinghistorian selvittelyssä. Hän esimerkiksi vastustaa jyrkästi ajatusta, että Venäjä pääsisi jo yleisurheilukentille myös maan virallisin tunnuksin.

– Venäläiset yleisurheilijat voivat sulautua lajiyhteisöömme täysimittaisesti vasta, kun maa on sitoutunut kaikilta osin dopingsääntöihimme ja dopingin valvontaan, Coe totesi.

Coen arvion mukaan Venäjä ei välttämättä saa kaikkia oikeuksiaan takaisin ensi kesänä Yhdysvaltain Eugenessa järjestettäviin MM-kisoihin mennessä.

– Venäjän joukkueen kisailme on vielä päättämättä, Coe ilmoitti.