Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Autosport-sivustolla hurjaa spekulaatiota: Mitä Mercedes tekee, jos Hamilton päättääkin lopettaa nyt?

Formula ykkösten kauden päättymisen ja seuraavan alkamisen välinen aika on iloista huhumyllyä tallien kuljettajapaikoista. Tuoreena esimerkkinä käyvät spekulaatiot siitä, onko seitsenkertainen maailmanmestari ja tämän vuoden F1-mestaruuden viime hetkillä Max Verstappenille menettänyt Lewis Hamilton ensi kaudella Mercedeksen ratissa. Vai olisiko brittisuuruus lopettamassa kokonaan?

Vettä spekulaatiokiukaalle heitti Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin tietynlainen vastentahtoisuus kommenteissa, jotka koskivat Hamiltonin tulevaisuutta. Wolff myönsi Hamiltonin olleen "pettynyt" kauden viimeisen gp:n tapahtumiin, jotka veivät jo käsissä olleen kahdeksannen MM-tittelin. Median utelutulvaan Hamiltonin jatkomotivaatiosta Wolff sai annettua vaikuttavimmillaan vain kainonlaisen toiveen.

– Toivoisin hyvin hartaasti, että Lewis jatkaa kilvanajoa. Koska hän on kaikkien aikojen paras kuljettaja, Wolff kommentoi kysymyksiin.

Potentiaalinen painajainen

Hamilton on pitänyt matalaa profiilia kauden päättymisen jälkeen. Verstappen sen sijaan on toivonut, että Hamiltonilla riittäisi intoa tulla taistelemaan ensi kauden MM-tittelistä. Mutta kaiken kaikkiaan täyttä takuuta Hamiltonin jatkamisesta ei ole, ja se luo Mercedekselle potentiaalisen painajaisen: mistä korvaaja kaikkien aikojen parhaalle?

Autosport-sivusto pyöritteli maanantaina vastausta tuohon ja toi esille monen monta mielenkiintoista nimeä. Esimerkiksi uransa päättäneen Kimi Räikkösen, jolla Autosportin mukaan "tuskin" olisi kovinkaan suurta intoa hypätä saman tien takaisin F1-sirkukseen. Tai "lyhytaikaisena ratkaisuna" Nico Hülkenbergin.

Sivuston mukaan varteenotettavia vaihtoehtoja olisi loppujen lopuksi vain kaksi.

Ensimmäisenä Autosport pohtii Esteban Oconin hankkimista ulos Alpine-sopimuksestaan. Hienon kauden ajanut Ocon on tuttu mies Mercedekselle, hän on testannut tallin autoa useaan otteeseen ja oli tallilla reservikuskina 2019.

Autosport-sivusto kuitenkin muistuttaa, että Alpine "on satsannut kovasti Oconiin", jota Alpine pitää luultavasti pidemmän ajan ratkaisuna Fernando Alonson sopimuksen kattaessa enää ensi kauden. Joten Ocon olisi sittenkin varsin kaukaa haettu korvaaja...

"Hän solahtaisi saman tien tiimiin"

Ehkä vieläkin kaukaa haetummalta kuulostaa Autosportin toinen ehdotus, mutta toki formuloissa sattuu ja tapahtuu jos jonkinlaista. Suomalaisittain spekulaatio on huima, ja mikä huimaavampaa, Autosportin mukaan kyseessä olisi "ilmeisin" ratkaisu tuohon Mercedeksen painajaismaiseen tilanteeseen.

– Ilmeisin ratkaisu Mercedekselle – ja sellainen, joka voisi kiinnostaa kaikkia osallisia – olisi palata mieheen, jolle talli juuri sanoi näkemiin, Autosport kirjoittaa.

– Valtteri Bottas on tehnyt pitkäaikaisen sopimuksen Alfa Romeon kanssa ja teki ratadebyyttinsä tallissa kauden jälkeisissä testeissä Abu Dhabissa. Silti hänen Mercedes-kokemuksensa on suurempi kuin kellään muulla ja hän solahtaisi saman tien tiimiin ilman kuukausien sopeuttamista. Hän olisi loogisin valinta, jos tallin on löydettävä joku kauden 2022 alkuun.

Autosport maalailee vielä, että vaikka Alfa Romeon kanssa olisikin sopimista, Alfan päällikkö Fred Vasseur ja Mercedes-pomo Wolff ovat "erittäin hyviä ystäviä". Sivuston mukaan Alfalle voisi sopia jonkinlainen rahakorvaus, eikä Bottaksen korvaamisessakaan olisi niin valtavaa hommaa: lähtöpassit saanut Antonio Giovinazzi olisi poimittavissa takaisin.

Nähtäväksi jää, mitä Hamilton-kuviossa tapahtuu. Se ainakin on selvää, että F1-huhumylly jauhaa seuraavatkin kierrokset.