Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kauden parasta esitystä ja taitoluistelun EM-valinnat valmiiksi Porissa

Taitoluistelun SM-kilpailuissa Porissa taisteltiin Suomen mestaruuden lisäksi myös tärkeistä arvokisapaikoista. Tapahtuma toimi mainiona virittäjänä kohti Tallinnan tammikuisia EM-kisoja.

Jenni Saarinen onnistui jo aiemmin varmistamaan Suomelle maapaikan Pekingin talviolympialaisiin, ja sunnuntaina oli vuorossa hänen uransa ensimmäinen Suomen mestaruus. Linnea Ceder teki puolestaan oman uransa ennätyspisteet 170,11, mutta jäi Saarisesta yhdeksän pisteen verran.

– On sitä muutaman vuoden ajan jo haettukin, vihdoin se tuli. Kilpailu oli todella tiukka, kunnon taistelunäytös. Vapaaohjelmani ei edelleenkään ollut helppo, mutta se on harjoituksissa mennyt jo parempaan suuntaan, Saarinen kertasi.

Valinnat tammikuisiin EM-kilpailuihin julkaistaan rankingin perusteella, ei suoraan Porin kilpailuviikonlopun tuloslistasta. Saarinen ja SM-pronssille luistellut Emmi Peltonen valittiin kisoihin, kun taas Ceder ja Oona Ounasvuori ovat varasijalla.

– Lyhytohjelmani on niin varmalla pohjalla, että vapaaohjelman onnistumisella sijoitus kymmenen joukossa EM-kisoissa olisi mahdollinen, Saarinen mietti.

Virtasella täysi työ tehtävänä

Myös miesten Suomen mestaruudesta käytiin hyvä kamppailu. Pitkän uran jo tehnyt, seitsenkertainen EM-kävijä Valtter Virtanen sai tehdä täyden päivätyön pitääkseen itseään puolet nuoremman Makar Suntsevin takanaan. Suntsev, 17, taipui kuitenkin hieman yli kymmenellä pisteellä.

– Suntsev on todella lupaava nuori, ja kilpailu oli mahtava. Suomen mestaruuteen olisi riittänyt pieni epäonnikin, mutta EM-kisapaikka vaati keskittymistä aivan loppuun saakka, Virtanen sanoi.

– Edellisten SM-kisojen peruuntuminen harmitti todella paljon, ja kolmen vuoden jälkeen todella halusin voiton takaisin itselleni.

Virtanen valittiin EM-kisoihin, Suntsev jäi varasijalle.

– Roman Galay haastoi minut jo vuonna 2016, hän on sittemmin tullut rinnalle ja ohitse. EM-kotikisat (2023) motivoivat varmaan vielä, mutta vuosi kerrallaan tässä mennään, Virtanen mietti.

EM-kisojen ja myös Pekingin olympiakoneesta paikan varmistanut jäätanssipari Juulia Turkkila–Matthias Versluis oli vahvassa vireessä. Kahden parin kilpailussa taistelu ei lopulta ollut kovin tiukka, mutta SM-viikonlopulla oli tärkeä paikkansa kilpailukalenterissa. Suoritusvarmuus hipoi kauden parasta antia.

– Tosi tyytyväinen voi olla tulokseen, ja nämä kilpailut tulivat hyvään paikkaan EM-kisoihin valmistautumista ajatellen, Versluis kommentoi.

– Tosin kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen tuloksia ei oikein voi vertailla keskenään. 120 pisteen ylitys vapaaohjelmassa on kuitenkin aina hyvä suoritus, Turkkila jatkoi.