Seppälä päätti cup-vuoden kärkikymmenikön tuntumaan – Ederin kisa pilalle neljän sakon paikalla

Ampumahiihdon maailmancupin tämän vuoden viimeiset kisat ammuttiin ja hiihdettiin sunnuntaina Ranskan Annecyssä, ja 30 urheilijan yhteislähdöissä suomalaisista nähtiin Tero Seppälä ja Mari Eder. Seppälä oli 13:s ja Eder 25:s, kummallakin paremman sijan kariutuessa ampumapenkalla.

Seppälä selvitti kisan kaksi ensimmäistä ampumapaikkaa eli makuupaikat puhtaasti, mutta pystypaikoilta tuli kummastakin yksi sakkokierros. Eroa kisan voittaneeseen Ranskan Emilien Jacqueliniin kertyi vajaa 50 sekuntia. Maailmancupin kahdeksasta kisastaan parhaimmillaan viidennen sijan poiminut Seppälä on cupin pisteissä 16:ntena.

– Hyvä kisa. Sitä samaa, mitä on koko alkutalven pystynyt näyttämään. Taso on selvästi noussut, Seppälä tiivisti sunnuntain yhteislähdön tiedotteessa.

– Makuut puhtaasti ja siinä olin aivan kärkitaistelussa mukana. Pystystä pieniä virheitä, niin sillä tiputtiin just kympin ulkopuolelle.

Keskittymisen sisäänajoa

Ederin kisa mureni toiseen ampumapaikkaan ja sen neljään ohilaukaukseen. Kaikkiaan saldoksi tuli seitsemän sakkokierrosta. Kisan voitti Ruotsin Elvira Öberg, joka voitti myös lauantaisen takaa-ajon. Ranskan Julia Simon oli lauantain tapaan toinen.

– Päällimmäisenä nousee toisen makuun epäonnistuminen. Se oli ratkaiseva ja kisa oli aika lailla taputeltu siinä, Eder kertoi tiedotteessa.

Latuvauhti on kuitenkin ollut rohkaisevaa.

–Kokonaisuutena tuntuu, että viikko viikolta on suksi kulkenut paremmin ja alkaa näkemään sykkeistä ja kaikesta, että alkaa saamaan irti.

Eder ylsi alkukaudella yhdeksänneksi Annecyn pikakisassa, mutta muuten sijat ovat olleet kaukana kärjestä.

– Yksittäisiä hyviä suorituksia siellä on, ja niistä me yritetään nyt kasata sitä, mikä siellä toimii ja mikä ei. Varmasti paljon ainakin niitä kisanaikaisia keskittymismalleja ajetaan sisään. Vaikka kuinka synkältä vaikuttaakin, en ole urani aikana ollut kymppisakissa joulukuussa koskaan tätä ennen. Jotakin hyvääkin kuitenkin.

Eder ja Seppälä nähdään joulukuun 28. päivä Saksassa Schalkenin kuuluisassa kutsukilpailussa.

– Kunnia saada kutsu sinne. Ei sinne kaikkia niin sanotusti oteta. Toivottavasti saadaan siitä hieno kokemus, Eder sanoi.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut