Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahden Uimaseuran Sohvi Kallinen ja Jasu Ovaskainen mitaleille SM-uinneissa

Lahden Uimaseura saavutti kolme mitalia lauantaina lyhyen radan SM-uinneissa Espoossa.

Sohvi Kallinen ui Lahteen kaksi mitalia. Hän ui 200 metrin vapaauinnissa nuorten Suomen mestariksi omalla ennätysajallaan 2.03,15 ja paransi ennätystään saman matkan aikuisten finaalissa vielä aikaan 2.02,78. Kallinen saavutti SM-hopeaa, joka on hänen ensimmäinen aikuisten SM-mitalinsa.

Torstaina Kallinen oli neljäs 200 metrin sekauinnissa sekä nuorten että aikuisten sarjassa kolmen sekunnin ennätysparannuksella aikaan 2.18,92. Lisäksi Kallinen on kauhonut 100 metrin vapaauinnissa nuorten kuudenneksi.

Jasu Ovaskainen saavutti hopeamitalin miesten 100 metrin perhosuinnissa uudella ennätysajallaan 53,46. Ovaskainen epäonnistui startissa, mutta taisteli parin metrin takamatkalta kuitenkin 0,3 sekunnin päähän Suomen mestaruudesta, jonka vei TaTU Tampereen Anton Herrala.

Selkäuinnissa 50 metrillä Ovaskainen oli viides ennätyksellään 25,54 ja 100 metrin vapaauinnissa Ovaskainen oli kuudes uiden ensimmäisenä lahtelaisuimarina alle 50 sekunnin aikaan 49,73. Aiempi ennätys parani jopa 2,5 sekuntia. Kaikkien aikojen toiseksi nopeimmaksi lahtelaiseksi kauhoi samassa lajissa Saku Romo uiden ajan 51,27 miesten B-finaalissa.

Saku Romo on kauhonut useita B-finaalipaikkoja. Myös Kiia Kärkkäinen saavutti B-finaalipaikan 50 metrin perhosuinnissa.

Santeri Pulkkinen kilpailee nuorten P18-sarjassa ja saavutti 100 metrin rintauinnissa neljännen ja 200 metrillä viidennen sijan. Sekauinneissa 200 metrillä Pulkkinen oli viides ja 100 metrillä kuudes. Sprinttirintauinnissa 50 metrillä sijoitus oli kahdeksas. Myös seurakaverit Risto Martikainen ja Taavi Backman ovat saavuttaneet nuorten sarjan pistesijoja, Martikaiselle 200 metrin selkäuinnin viides ja Backmanille seitsemäs sija.

Nuoret saavuttivat myös viestijoukkueillaan viidennet sijat 4x200 metrin vapaauinti- ja 4x100 metrin sekauintiviestissä. Joukkueissa ui myös Topias Tynjä. Nuorten sekajoukkue oli kuudes 4x50 metrin vapaauintiviestissä joukkueella Martikainen, Pulkkinen, Kärkkäinen, Kallinen.

SM-uintien päätöspäivä kilpaillaan sunnuntaina.