Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hockey Time -podcast | WC-pöntöllä joukkuettaan virittäneen Petri Matikaisen varoittavat terveiset Itävallasta: "SM-liiga on jäänyt näistä palkoista jälkeen"

Koronakurimus, Pelicansin pannukakuksi lysähtänyt kevät 2018, Ben Bloodin ja Niko Kivelän treeninahistelu sekä ICEHL:n karmiva tragedia. Neljättä kauttaan itävaltalaista Klagenfurtia luotsaava Petri "Petu" Matikainen ei Hokipodin haastattelussa tarinoitaan säästellyt.

Tämän viikon jakso ehdittiin nauhoittaa ennen tietoa lauantaiksi kaavaillun Pelicans –HPK-ottelun siirtymisestä. Pelicans pelaa tällä viikolla ainoastaan yhden ottelun. Perjantaina lahtelaiset matkaavat Kuopioon KalPan vieraaksi.

Vielä vajaa viikko aikaa osallistua Hokipodin joulukuun kuuntelijakilpailuun! Kenen Pelicans-valmentajan persoona on jäänyt lähtemättömästi mieleesi? Perustele vastauksesi ja voita Euronics Lahden lahjoittama tehosekoitin!

Hockey Time -podcastin puheenaiheet:

– Liiga-pelejä ehdittiin siirrellä ennen ja jälkeen Hokipodin nauhoitusten. (00:07)

– Erikoishaastattelussa monikansallisessa ICEHL-sarjassa pelaavaa Klagenfurtia luotsaava Petri Matikainen. Itävallan tiukat koronarajoitukset laittoivat koko maan kolmeksi viikoksi säppiin: "Ruokakaupat ja apteekit olivat auki". Itsekin koronan sairastanut Matikainen on ehtinyt jo tottua poikkeusjärjestelyihin: "Meillä on ennen jokaista pelipäivää pcr-testit". (03:28)

– Matikainen ihastui Itävaltaan jo viimeisinä pelivuosinaan. Klagenfurt koostuu valtaosin itävaltalaispelaajista, mutta samaa ei voi sanoa kaikista ICEHL:n jengeistä: "Täällä on aivan liikaa ulkomaalaisvahvistuksia". (11:10)

– Kahta mestaruutta Klagenfurtin peräsimessä juhlinut suomalaisvalmentaja vertaa nykyistä projektiaan edelliseen Pelicans-pätkäänsä (kaudet 2015–18): "Brändi, identiteetti ja kaikki muu piti luoda Pelsussa aivan nollasta". Kolmivuotinen "runttaaminen" poiki ajoittain kritiikkiä. Viimeisestä Lahti-vuodesta jäi ristiriitaiset fiilikset: "Puheet eivät tietyllä tapaa Pelsussa vielä silloin pitäneet". (13:52)

–  ESS:n videokamera eksyi kertaalleen oikeaan (tai väärään) aikaa oikeaan (tai väärään) paikkaan: "Siitähän tuli valtava show ja email täyttyi viesteistä firmojen johtajilta. Deletellä heittelin niitä veks. Paljon on vaadittu, mutta paljon on myös rakastettu". (21:15)

– Paljon on vaadittu, mutta mitä Petri Matikainen on vaatinut itse itseltään? "Tämä (Itävalta) on yksi Euroopan kovimmista paikoista valmentaa. Täällä on helvetisti painettta. Tämä ei ole ollut mikään lepokoti". (24:13)

– Keski-Euroopan ja kotimaisen Liigan palkkatasot vertailussa: "Kyllä mun ansiotaso on täällä ihan hyvää tasoa". (27:33)

– ICEHL:n traagiset kuolemantapaukset laittoivat asioita perspektiiviin. Miksi vessanpönttö ilmestyi Klagenfurtin pukukoppiin ennen Leksandia vastaan pelattua CHL-ottelua? "Pönttö täynnä ja pää tyhjänä". (29:58)

–  Muistutus Hokipodin joulukuun kuuntelijakisasta. Pasi Nurmisen persoona on jättänyt lähtemättömän jäljen "Petun" mieleen: "Nupen kanssa työskentely on valtavan riemukasta. Se oli erilaista kuin yleensä valmennustiimissä". (37:34)

– Missä Matikainen valmentaa seuraavaksi? Nykyinen Klagenfurt-sopimus umpeutuu kuluvan kauden päätteeksi. "Tää ei saa tuntuu työltä, koska silloin homma saattaa mennä niin sanotusti vi***ks". (40:59)

– Petri Matikainen lähettää lämpimät jouluterveiset koko turkoosiyhteisölle. (44:31)

– Huom. Toisin kuin Hokipodin päätteeksi viserretään, Pelicans pelaa tällä viikolla vain perjantaina Kuopiossa! Lauantain HPK-ottelu on siirretty hämeenlinnalaisjoukkueen koronakaranteenin vuoksi. (45:42)

Voit kuunnella Hokipodin myös Spotify-suoratoistopalvelussa!

Kommentteja, risuja tai ruusuja voit lätyttää Twitterissä tilille nimeltä Hockey Time Lahti (@HokiPodi) ja aihetunnisteella #hokipodi.

Lauantain Pelicans–HPK siirtyy – HPK:n liigajoukkue karanteeniin koronavirustartunnan vuoksi