Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Hulkko ja Kivirinta nappasivat MM-uinneissa finaalipaikat

Suomalaiset rintauimarit Ida Hulkko ja Veera Kivirinta pääsivät hyvään rytmiin lyhyen radan MM-uintien ensimmäisenä kilpailupäivänä Arabiemiraattien Abu Dhabissa. Molemmat menivät siististi jatkoon aamun alkuerissä ja nappasivat finaalipaikat illan välierissä.

Hulkko voitti ensimmäisen välierän ajalla 29,62, ja Kivirinta oli samassa erässä neljäs ajalla 29,97. Kahden välierän aikavertailussa Hulkko oli toinen ja Kivirinta kahdeksas. Venäjän Nika Godun oli välierien nopein ajalla 29,42.

Hulkko jäi välierissä 29 sekunnin sadasosaa vuoden ikäisestä Suomen ennätysajastaan.

– Uinti oli huomattavasti parempi kuin aamulla. Sain ladattua enemmän ja pääsin rennolla meiningillä lähtemään, Hulkko kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Alkuerissä Hulkko jakoi kolmannen sijan ajalla 29,73, ja Kivirinta oli kuudes ajalla 30,02.

Hulkko ui kärkisijoista

Hulkko saavutti pitkällä radalla EM-hopean 50 metrin rintauinnissa viime keväänä. Tokion olympialaisissa hän sijoittui 100 metrin rintauinnissa 12:nneksi.

Abu Dhabissa Hulkko kamppailee päämatkallaan mitalisijoista.

– Perjantaina finaalissa sitten vielä kovempaa ja napataan aikaa tasaisesti pois. Nyt on tullut kaksi kauden parasta ja lähentelen ennätystä. Toivotaan, että huomenna menisi vielä kovempaa, Hulkko pohdiskeli loppukilpailua.

Myös Kivirinta kohensi vauhtiaan alkuerästä välierään, muttei ollut uintiinsa aivan tyytyväinen.

– Uinti tuntui ihan hyvälle, mutta kaikki muu oli vähän niin ja näin. Startti tuntui paremmalta kuin aamulla, mutta käännös ei osunut ollenkaan, Kivirinta harmitteli.

– Tämä oli toinen kerta, kun tulin alle 30 sekunnin, eli sillä tavalla hyvä uinti. Olen tosi iloinen, että pääsen koittamaan uudestaan ennätyksen parantamista ja olen finaalista todella innoissani, Kivirinta kertoo.

Hulkkoa ja Kivirintaa valmentaa Jere Jännes.