Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Niskanen ja Pärmäkoski jäävät joulun yli Keski-Euroopan ohueen ilmaan

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski jäävät joulun yli hengittämään Keski-Euroopan vuorien ohutta ilmaa ja jatkavat sen jälkeen Tour de Ski -kiertueelle. Sunnuntaina Niskanen oli Davosissa maastohiihdon maailmancupin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisan 15:s ja Pärmäkoski 16:s. Niskanen jäi kisan voittaneesta Norjan Therese Johaugista 50,3 sekuntia ja Pärmäkoski 53,1 sekuntia.

Kumpikin kuvaili hiihtoaan tahmeaksi.

– Ei ollut ihan sellaista kuin olisin toivonut. Oli kova lataus, mutta tulos ei ollut ihan mitä olisin halunnut ja odottanut. Sanotaan, että vähän tahmeaa oli alusta loppuun. Harmittaa, Niskanen kertoi STT:lle.

Johaug piti takanaan toiseksi sivakoineen Yhdysvaltain Jessie Digginsin ja kolmanneksi kiiruhtaneen Ruotsin Frida Karlssonin.

– Me jäädään tänne valmistautumaan Tourille. Jatketaan treenejä korkealla. Ei mitään ongelmia. Tämän viikon tulos ei ollut se, mitä fiilis on antanut odottaa. Tourilla yritetään uudelleen, Niskanen valaisi.

Myös Pärmäkoski kertoi luottavansa kuntoonsa Tourin ja olympialaisten lähestyessä.

– Eilinen oli hyvä, tänään melko tahmeaa. Tasaista puristusta, mutta en saanut itseäni puristettua sellaisille hapoille kuin eilen. Ei tämä mikään superkatastrofi ole. Olisin huolissani, jos tunne olisi hyvä ja tulos tuo, mutta nyt en ole niin huolissani, Pärmäkoski kuvaili.

Pärmäkoski kertoi alun perin aikoneensa matkustaa Suomeen jouluksi, mutta päättäneensä jäädä Keski-Eurooppaan.

– En tiedä, ketä Tourille on lähdössä. Therese ainakin on ilmoittanut, ettei lähde. Haluan olla yksi niistä, joka siellä hiihtää kovaa. Tällä hetkellä naisissa on tasaista, kilpailu on koventunut, Pärmäkoski sanoi.

Roponen jouluksi Suomeen

Riitta-Liisa Roponen jäi Johaugista 1.17 minuuttia ja oli 27:s. Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Jasmin Kähärä eivät ehtineet 50 parhaan joukkoon.

– Ihan positiivisia viitteitä. Ei ropassa ole suurempia ongelmia, tästä hiotaan kuntoa eteenpäin, Roponen kertoi.

Roponen oli alun perin kaavaillut tekevänsä korkean ilmanalan harjoitusjakson ennen Davosia, mutta suunnitelmat muuttuivat. Toisin kuin Niskanen ja Pärmäkoski, Roponen aikoo viettää joulun Suomessa.

– Haukiputaalle huomenna, siellä joulu. Tourille lähdetään hakemaan yksittäisiä hyviä kisoja. Jokaisesta kisasta saa jotakin, Roponen ennakoi matkaa kohti olympialaisia.

Miesten 15 kilometrin kisan voitti Norjan Simen Hegstad Krüger 22,9 sekunnin erolla joukkuetoveriinsa Johannes Hösflot Kläboon. Remi Lindholm oli kilpailussa parhaana suomalaisena 21:s, mutta jäi voittajasta yli puolitoista minuuttia. Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen jäivät kilpailusta pois terveydellisistä syistä. Myöskään Verneri Suhonen ei lopulta lähtenyt ladulle.

---

Korjattu aiempaa uutista klo19.50: Niskanen kommentoi hiihtoaan STT:lle, ei Hiihtoliiton tallenteessa.