Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Väänänen ja Akulov saavuttivat EM-rajan tekniset pisteet pariluistelun lyhytohjelmassa

Suomen pariluistelijat Milania Väänänen ja Mikhail Akulov saavuttivat EM-kisoissa vaadittavat lyhytohjelman tekniset pisteet perjantaina Zagrebissa. Kaksikko on kansainvälisessä kilpailussa 16:ntena pistein 48,99.

Viime kesänä yhteistyön aloittanut pari tähtää tällä kaudella tammikuussa luisteltaviin EM-kisoihin. Kansainvälinen taitoluisteluliitto ISU edellyttää arvokisoissa osallistujilta tiettyjä pisteitä sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa.

Väänänen ja Akulov selvittivät vapaaohjelman pistevaatimuksen ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussaan Finlandia Trophyssa ja nyt lyhytohjelmassa.

Venäjän Permissä harjoitteleva pari pääsi uudestaan yhteisiin harjoituksiin vasta viikko sitten, kun Akulov oli toipunut lieväoireisesta koronasta.

– Sen jälkeen olemme harjoitelleet vasta viikon yhdessä, joten reissu jännitti, kun EM-pisteraja oli pakko tehdä, Väänänen kertoi tiedotteessa.

Kroatian kisojen jälkeen pari keskittyy SM-kilpailuihin, minkä jälkeen Taitoluisteluliitto tekee valinnat EM-kisoihin.