Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kausteiden haaveet curlingin olympiapaikasta haihtuivat – "Tunnelma on todella pettynyt"

Oona Kausteen ja Aku Kausteen unelma paricurlingin olympiapaikasta kariutui olympiakarsintaturnauksen pudotuspelivaiheessa, kun suomalaispari taipui ensimmäisessä jatkopelissä Venäjän parille Anna Sidorova/Aleksei Timofejev pistein 5–10.

Venäjä ratkaisi ottelun seitsemännessä päässä, jonka se vei Sidorovan heiton turvin 5–0. Suomalaissisarukset jäivät lopulta kahden voiton päähän Pekingin olympialaisista.

– Tunnelma on todella pettynyt. Totta kai tiesimme, että haaste on iso, kun vain kaksi maata 14:stä saa olympiapaikan. Valitettavasti tie nousi nyt pystyyn, ja se sattuu kyllä tosi paljon, Oona Kauste kertoi puhelimitse Hollannin Leeuwardenista.

– Olympiapaikka tuntui täysin mahdolliselta, sen verran hyvin pelasimme tällä viikolla. Mutta täällä oli mukana monta todella kovaa joukkuetta.

Kauste pelasi vuonna 2018 Pyeongchangin olympialaisissa yhdessä Tomi Rantamäen kanssa.

Suomi tavoittelee curlingin olympiapaikkaa vielä lauantaina alkavasta miesten karsintaturnauksesta. Suomen joukkueessa pelaavat Kalle Kiiskinen, Teemu Salo, Leo Ouni, Paavo Kuosmanen ja Jermu Pöllänen.

Miesten kisasta kolme parasta maata lunastavat olympiapaikat.