Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Max Verstappenille 10 sekunnin aikarangaistus Saudi-Arabian osakilpailusta

Formulakuljettaja Max Verstappenille on annettu kymmenen sekunnin aikarangaistus formula 1:n Saudi-Arabian osakilpailun tapahtumasta, jossa Lewis Hamilton törmäsi vauhtiaan voimakkaasti hidastaneeseen hollantilaiseen. Asiasta kerrotaan muun muassa formula 1:n verkkosivulla .

Verstappen sai lisäksi kaksi rangaistuspistettä. Jo aiemmin uutisoitiin, että hollantilaista rangaistiin ohitusten estämisestä.

Kilpailujohto kutsui kilpailun kärkikaksikon kuultavaksi vielä kisan jälkeen.

Kilpailussa oli kaksi uusintalähtöä. Ensimmäisellä yrityksellä Verstappen esti Hamiltonin ohituksen kiilaamalla britin edelle radan ulkopuolelta. Toisessa lähdössä Vertappen pudotettiin kolmanteen lähtöruutuun, josta hän kiihdytti kärkeen.

Verstappen esti jälleen Hamiltonin ohituksen ajamalla mutkan leveäksi. Tuomaristo määräsi hänet luovuttamaan paikkansa, mutta tieto ei ennättänyt ajoissa brittikuljettajalle, joka törmäsi vauhtiaan voimakkaasti hidastaneeseen hollantilaiseen.

Verstappenin ja Hamiltonin kaksinkamppailu huipentui 37 ja 38 kierroksilla ensin Hamiltonin ohitusyritykseen ja kierrosta myöhemmin kaksikon törmäykseen.

Hamilton sanoi, ettei ymmärrä, miksi Verstappen jarrutti niin voimakkaasti tilanteessa.

– Hän todellakin ylitti rajan, Hamilton sanoi.

– Hidastin vauhtia, halusin päästää hänet ohi, olin oikealla, mutta hän ei halunnut ohittaa ja kosketimme. En oikein ymmärrä, mitä siellä tapahtui, Verstappen puolusteli.

Ei vaikutusta sijoitukseen

Aikarangaistus ei vaikuttanut Verstappenin sijoitukseen. Hamilton ajoi kisassa Verstappenin piste-etumatkan umpeen MM-sarjan viimeistä edellisessä osakilpailussa. Hamilton sijoittui ensimmäiseksi ja Verstappen toiseksi.

Suomen Valtteri Bottas nousi kilpailussa kolmanneksi ohittamalla maalisuoralla Esteban Oconin. Hän varmisti samalla kolmossijansa MM-sarjassa.

MM-sarjan viimeinen ja mestaruuden ratkaiseva kilpailu ajetaan 12. joulukuuta Abu Dhabissa.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.